BÀSQUET POLLENÇA FARÀ UN INTERCANVI AMB L’ESCOLA KAF BÀSQUET DE SENEGAL EN UN PROJECTE DE L’ONG TASNIMAKUNDA

126

El dijous 30 de setembre, a 20:30 hores, al Club Pollença, és presentarà un projecte molt especial que involucra el Club Bàsquet Pollença i l’escola KAF Bàsquet de Kafountine (Senegal).

Aquest projecte, que és fa mitjançant l’ONG Tasnimakunda, pretén obrir vies de comunicació entre els jugadors i entrenadors pollencins i els de Senegal amb l’objectiu de crear uns vincles que enriqueixin les vides de tots els participants. I és que, segons expliquen de Tasnimakunda “moltes vegades ens imaginam com són les coses allà, quan podríem estar xerrant directament amb la gent”.

Per aquest motiu està previst que l’estiu que ve 5 jugadors i 2 entrenadors de l’escola KAF de Kafountine visitin Pollença per conèixer i formar-se amb els jugadors del Club de Bàsquet. Però, abans d’això, i per començar a obrir vies de comunicació, el Club de Basquet farà una recollida de material i equipament esportiu per enviar a Senegal. A més, durant la presentació de dijous al Club Pollença, es farà una connexió en directe amb el responsable del projecte a Senegal, Sidi Giroux.

Jugadors de l’escola KAF Bàsquet. Foto: tanimakunda.com

Recollida de material

El material que és recollira serà equipament personal (camisetes, calçons, xandalls, sabates, motxilles, botelles d’aigua, etc.) i equipament d’entrenament: pilotes de bàsquet, pilotes medicinals, cons, saques per transportar pilotes, xiulets, marcador mòbil, pissarres tècniques, escales d’agilitat, elàstics de força, etc.).

PUBLICITAT

A més s’acceptaran aportacions econòmiques per comprar bicicletes (cada bicicleta té un cost de 50 euros). El material es podrà deixar en un carro situat al pavelló esportiu i les aportacions econòmiques es poden deixar a la bústia del pavelló o bé ingressar al compte de Colonya ES82 2056 0000 6110 0058 3813.

Tasnimakunda

Tasnimakunda, que en idioma wolof significa “la casa de tots”, és una ONG amb seu a Pollença que va començar a caminar l’any 2013. Des de fa quatre any treballa amb els Fons Mallorquí de solidaritat i de cooperació i, gràcies a aquesta col·laboració, ha aconseguit desenvolupar importants projectes dins l’àmbit sanitari i educatiu al poble de Kafountine, a la regió de La Casamance.

Imatge de la construcció d’una maternitat que és va iniciar el mes de genr d’enguany

Entre els projectes que ha aconseguit dur a terme la ONG hi ha la construcció d’un paritori, i ara mateix s’està treballant en la reconstrucció d’una escola de 1.000 alumnes. Però aquests projectes no finalitzen amb la conclusió de les obres, si no que l’associació, gracies a personal que treballa tot l’any sobre el terreny, en fa un seguiment i continua fent aportacions. A la maternitat, per exemple, estan redactant un diagnostic sobre la situació maternal al poble i a l’escola redacten un informe sobre l’educació primaria.

Campanya de conscienciació i voluntariat

Però ara, la ONG ha iniciat un treball per conscienciar la gent d’aquí i que la gent entengui quina és la feina de la cooperació, “volem acabar amb la idea dels paternalismes heretats, de la idea que nosaltres anam allà a salvar el mon. S’ha d’entendre i ser conscients de la nostra responsabilitat, ja que en un moment determinat occident va espoliar Àfrica”. Afegeixen, “nosaltres no arribam allà i deim volem fer això. És una feina propera i intensa amb amb les institucions i població local per detectar les prioritats i necessitats. Després valoram i cercam els doblers per fer-ho”.

Per tot això han posat en marxa, a través del Fons Mallorquí de Cooperació un taller digital anomenat Don’t help Africa. El taller consisteix en una enquesta d’autoavaluació perquè els participants puguin detectar quin nivell de prejudicis tenen respecte de la feina de les ONGs i de la cooperació. Aquesta enquesta es pot respondre on line a https://www.tasnimakunda.com/donthelpafrica

Un altre projecte al qual està treballant la ONG Tasnimakunda és un programa de voluntaris capacitats. És a dir, voluntaris amb formació que vagin al Senegal amb una feina concreta i per una raó específica.

Qui vulgui participar o col·laborar amb Tasnimakunda trobarà tota la informació a la seva web www.tasnimakunda.com

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT