BARS I CAFETERIES OBRIRAN ENTRE EL DESCONCERT I ELS DUBTES LABORALS

651

Amb l’inici de la Fase 1 del Pla de transició cap a la nova realitat, que si tot va bé començarà aquest dilluns 11 de maig, bars i cafeteries poden reobrir els locals al públic. Per això, PUNT iNFORMATIU s’ha posat en contacte amb diferents establiments d’aquest sector de Pollença, el Port i Sant Vicenç, i tots coincideixen en què obriran entre el desconcert d’una temporada atípica per falta de turistes i els dubtes laborals. Alguns, fins i tot, han assegurat que, de moment, no fan comptes obrir.

La preocupació per al personal és general entre tots els responsables de bars, cafeteries i restaurants amb qui s’ha parlat.

I, enmig d’aquest desconcert, aquests dies els locals que disposen de terrassa han rebut la notificació de l’Ajuntament instant-los a fer la sol·licitud i a pagar les terrasses que volen ocupar, sense tenir en compte la limitació del 50 per cent a què es veuen obligats per mor de l’estat d’alarma que ja els ha afectat aquestes darreres set setmanes sense activitat.

Preocupació per al personal

La normativa derivada de l’estat d’alarma “no és clara” senyalen. Per això, “esperen i consulten què han de fer”,

PUBLICITAT

Els que tenen un local obriran i, “segons com vegem la cosa, anirem adaptant-nos a les necessitats” diuen donant a entendre que agafaran més o menys personal. Mentre que, aquells que tenen més d’un local “miram si els obrim tots o bé només alguns”. Tot dependrà de “si és possible la reincorporació professiva dels empleats, ja que, com que no hi ha turistes, no ncessitarem tot el personal que voldríem. Per això, el més adient seria que es poguessin incorporar a poca a poc. De moment, però, no sabem si això es podrà fer”, senyala el propietari d’una cadena de bars i cafeteries del municipi.

Per altra banda, a aquest escull, s’hi afegeix el dels fixos discontinus que, com a mínim, han de treballar 6 mesos, cosa que “serà impossible si s’incorporen al mes de juny, la temporada turística no durarà tant. Per tant, seria convenient que enguany ho poguessin reduir”, apunta aquest mateix propietari.

Obertura i incertesa

La majoria dels bars, cafeteries i restaurants amb qui PUNT iNFORMATIU ha parlat, té previst obrir dia 11 de maig, primer dia de la Fase 1, altres però obriran durant els dies successius i altres, com s’ha apuntat, no fan comptes obrir, “perquè nosaltres treballam amb turistes”.

Els que obriran ho faran segons l’horari habitual, amb algun dia per a descans del personal.

Sobre els serveis que oferiran, tots apunten a la terrassa que podran ocupar en un 50 per cent segons indica la normativa. Alguns locals reduiran la carta i oferiran servei de bar, però també “pa amb olis i ensalades, i en funció de la demanada anirem augmentant l’oferta de plats”. Altres oferiran la mateixa carta que oferien abans de l’estat d’alarma.

Tots estan a l’expectativa per anar adaptant-se a una situació complicada i canviant.

Durant la Fase 0, que va començar aquest dilluns 4 de maig, varen poder obrir aquells restaurants que oferien menjar per endur, mentre que, durant l’estat d’alarma, es podia servir menjar a domicili.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT