BAIXA TÍMIDAMENT EL NOMBRE D’ATURATS A POLLENÇA

86
Aturats registrats pel SOIB a Pollença els darrers 12 mesos. Font: IBESTAT

Avui s’ha sabut que el Regne Unit mantindrà a les Illes Balears, igual que a la resta d’Espanya, en color taronja al seu particular semàfor Covid-19. Això vol dir que els turistes d’aquest país encara estaran un mínim de dues setmanes més a venir de manera massiva, ja que si venen ara s’hauran de sotmetre a un confinament de deu dies a la seva tornada a casa. Tot i això fins ahir el sector turístic pollencí, a on la major part del turisme és britànic, mantenia l’esperança que això no passés i bona part dels hotels i restaurant han obert aquests dies, o es preparen per obrir. Aquest fet s’ha vist reflectit tímidament en les dades de l’atur.

Segons el Servei d’Ocupació de les Illes Balears el nombre d’aturats registrats a Pollença el mes de maig ha baixat un 10,6% respecte del mes d’abril, ha passat d’haver-hi 978 aturats, a 874 el mes de maig. A la resta de Mallorca aquest descens ha estat una mica inferior, un 6,7 per cent.

Aturats registrats pel SOIB a Mallorca els darrers 12 mesos. Font: IBESTAT

Pel que fa a les dades interanuals, el nombre d’aturats aquest mes de maig és molt semblant al maig de fa un any. L’any passat hi havia 892 aturats, mentre que enguany n’hi ha 874, un 2% menys. Tot i aquestes baixades, les xifres estan molt lluny de les registrades abans de la pandèmia. De fet el maig del 2019 només es registraren a Pollença 334 aturats, un 61% menys que enguany.

Aturats registrat pel SOIB a Pollença els mesos de maig des del 2008. Font: IBESTAT

Curiosament a la resta de l’illa ha augmentat el nombre d’aturats respecte de les dades de l’any passat en un 3,8%. Però de nou ens trobam amb un augment abismal respecte del nombre d’aturats del 2019. De fet aquell mes de maig es registraren 32.372 aturats, mentre que ara n’hi ha gairebé el doble, 60.871.

PUBLICITAT
Aturats registrats pel SOIB a Mallorca els mesos de maig des del 2008. Font IBESTAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT