BAIXA EL NOMBRE DE FAMÍLIES BENEFICIÀRIES DE SERVEIS SOCIALS

617
Aquest és el local on aviat funcionarà el Centre de Distribució d'Aliments al Moll.

A mitjan mes de març, la pandèmia del coronavirus va aturar el municipi de Pollença com tota la resta del món. La crisi sanitària, ben aviat, va derivar en una crisi econòmica i social, motiu pel qual els serveis socials hagueren de fer front a una situació del tot insòlita i inesperada.

Fa mig any que el volum de feina a l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença és ingent. De fet, “no hem tengut temps de fer estadística sobre l’atenció, ni res. Però crec que no superarem la situació que vàrem viure al principi del confinament, quan havien arribat moltes persones per començar a fer feina coincidint amb l’inici de la temporada turística”, apunta Francisca Cerdà Nadal.

Aquesta afirmació de la regidora Cerdà Nadal es basa en el descens del nombre de famílies que es beneficien del servei de distribució d’aliments. En aquest sentit, al Port de Pollença, on ha arribat a haver-hi 400 famílies, “ara mateix, n’hi ha 260, ja que moltes se n’han anat i crec que n’hi haurà més que se n’aniran, perquè viure aquí és car”, senyala la delegada de Benestar Social.

A Pollença, el nombre de famílies també s’ha reduït passant de les 150 famílies que varen atendre durant el moment més crític a les 70 famílies que tenen ara. Aquest volum “és fàcilment assumible per a les treballadores, motiu pel qual no ens plantejam, de moment, posar en marxa un supermercat de punts com al Moll”, afirma Cerdà Nadal.

PUBLICITAT

El Centre de Distribució d’Aliments funcionarà per setembre

El proper dia 7 de setembre es farà el primer lliurament d’aliments al nou Centre de Distribució d’Aliments al Port de Pollença. Situat al carrer Roger de Flor, número 75, aquests dies “hem començat a omplir els prestatges amb els aliments que es repartiran durant la primera setmana”, ha anunciat la delegada de l’àrea de Benestar Social, Francisca Cerdà Nadal.

El Centre de Distribució d’Aliments obrirà en setmanes alternes en previsió del repostatge. Tots els usuaris hi aniran amb cita prèvia que els hauran facilitat des de Benestar Social i, en cap cas, hi haurà més de tres persones al mateix temps dins el local. L’horari d’atenció al públic serà de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores.

La setmana que estarà tancat s’aprofitarà per repostar els aliments. De moment, “Càritas s’ocupa de fer les comandes amb els doblers recaptats a les festes i al Festival”, ha explicat Cerdà Nadal qui també ha informat que “aquesta primera comanda s’ha fet a l’Eroski, perquè ens hem trobat que molts supermercats no volen fer-ne”.

Sobre la possiblitat de comprar els productes per abastir el Centre de Distribució d’Aliments, la delegada Cerdà Nadal confessa que “m’encantaria, però, per aquest volum de comanda és impossible. No vull dir que més endavant no ho facem, perquè m’agradaria moltíssim comprar al comerç local, però ho veig molt complicat”.

Càritas també posa el voluntariat que atendrà els usuaris d’aquest Centre de Distribució d’Aliments que funcionarà com un supermercat de punts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT