AVUI S’OBRE EL TERMINI PER SOL·LICITAR LES AJUDES PER LES INUNDACIONS DE L’OCTUBRE DEL 2018

131

El ple de l’Ajuntament de Pollença va aprovar al ple de dijous 28 de març les bases per a atorgar subvencions als particulars afectats per les torrentades de l’octubre de l’any passat. Es tracta d’un màxim de 200.000 euros que provenen d’un conveni signat entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Interior. Les ajudes per a explotacions agrícoles i ramaderes ja es varen tramitar mitjançant la Conselleria d’Agricultura.

Cal recordar que en aquell episodi de pluges intenses moltes finques i cases pròximes a la vorera dels torrents patiren danys a causa d’inundacions que feren malbé des de reixes i sembrats fins a electrodomèstics i mobles.

Cal presentar la documentació abans de 10 dies hàbils

Per poder-se beneficiar d’aquestes ajudes s’ha d’acreditar els danys patits el dia 19 d’octubre del 2018 així com el cost de les reparacions. També és necessari que les finques estiguin dins l’àmbit d’afectació de les pluges. Les subvencions seran tant per reparar danys a les cases com a les zones annexes i, fins i tot, vehicles. El termini per presentar tota la documentació al registre de l’Ajuntament és de deu hàbils dies d’ençà d’avui 2 d’abril. Com que bona part dels afectats ja presentaren declaració de danys, fotografies i, fins i tot pressuposts, l’Ajuntament es posarà en contacte amb tots ells per si falta presentar algun tipus de documentació.

6.000 euros per cada cotxe

En el següent enllaç podeu veure la publicació al Boib de les bases on figura exactament tota la documentació que cal presentar i la quantitat exacte que és subvencionarà en funció dels danys declarats. Així, per exemple, es concedirà un màxim de 6.000 euros per als cotxes afectats o 1.000 euros per pintar la casa. Els propietaris que acreditin que els danys són a un primer habitatge rebran una compensació 1,2 vegades superior als altres.

PUBLICITAT

Polèmica per les construcción il·legals

Tot i això, durant la celebració del plenari en què s’aprovaren les bases, l’equip de govern va reconèixer que la quantitat de 200.000 euros, seria insuficient per cobrir tots els danys provocats per les pluges. Al mateix ple, els regidors d’Alternativa per Pollença, que votaren en contra de les bases reguladores de la subvenció, es queixaren que no s’exigia demostrar la legalitat de les construccions per poder accedir a les bases, la qual crea un greuge respecte dels que sí tenen les cases legals. El batle de Pollença, Miquel Àngel March, va respondre que en els 10 dies de termini per sol·licitar les ajudes era impossible tramitar la cèdula d’habitabilitat o els certificats de no infracció urbanística de tots els habitatges afectats, ja que això col·lapsaria l’Àrea d’Urbanisme.

SUPERÀVIT DE L’AJUNTAMENT

Un dels punts que va passar més desapercebut al plenari de dijous va ser l’expedient de liquidació del pressupost general del 2018. Aquest expedient va donar compte no només que l’Ajuntament no només no té cap tipus de deute amb els bancs, sinó que té quasi 29 milions d’euros estalviats i que no pot gastar. El motiu d’aquest gran estalvi és la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que va posar en marxa el ministre Montoro l’any 2012. Aquesta llei només permet gastar el superàvit en en Inversions Financerament Sostenibles, una figura legal extremadament restrictiva.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT