AVUI, POLLENÇA CELEBRA SANT JORDI A LA PLAÇA VELLA

236

Avui, 23 d’abril, dia de Sant Jordi, Pollença celebra la festa dels enamorats a la plaça Vella amb paradetes de llibres i de flors, i activitats complementàries que s’allargaran durant tota la jornada.

El Gall Editor és a la plaça Vella al costat d’altres negocis i entitats locals. A la paradeta d’El Gall Editor trobareu les novetats editorials d’aquest 2019, però també altres títols publicats des que el 1995 va néixer aquest segell editorial pollencí.

A més del mercadet de llibres, que estarà obert entre les 10 i les 13 hores, i entre les 16’30 i les 20 hores, durant el dia d’avui, hi haurà activitats com un photocall amb Sant Jordi, la Princesa i el Drac a can Llobera. També està previst que els Xeremiers Orats facin diversos cercaviles al llarg del dia.

A les 11’30 hores, a can Llobera, hi haurà un contacontes: Les tres llegendes de Sant Jordi. I, a les 13 hores, a la mateixa plaça Vella, hi haurà un concert de Julie and Pep Toni i l’esperat moment de llençar bufetes i paperí des del balcó de can Llobera.
A les 17 hores, a can Llobera, es farà un taller de manualitats de Sant Jordi per a infants majors de 3 anys. I, a les 18 hores, a la plaça Vella, Springtime Jam oferirà un concert.
A les 17 hores, a can Llobera, tots els lectors majors de 16 anys estan convidats a llegir en veu alta un Fragment de les seves lectures preferides. I, a les 20 hores, a can Llobera mateix, començarà la presentació del llibre El Pi de Formentor de diversos autors.

PUBLICITAT

La llavor de Sant Jordi

En la llavor d’aquest esdeveniment, hi ha dos col·lectius locals: l’Esbart de Sant Jordi i la delegació pollencina de l’Obra Cultural Balear que fa, aproximadament, una dècada impulsaren la celebració de Sant Jordi.

Amb el pas dels anys, la feina d’aquestes dues entitats s’ha consolidat i, com sol ser habitual en les tradicions populars, l’origen s’ha dissolt en l’anonimat. Per altra banda, és evident que el programa d’actes amb motiu de Sant Jordi ha augmentat i s’ha allargat a tot el mes d’abril.

Després de Sant Jordi

Les activitats amb motiu de la festa de Sant Jordi s’allargaran fins a finals del mes d’abril. Així, el 24 d’abril, a les 17’30 hores, a la Biblioteca del Port de Pollença, hi haurà el contacontes “En aquest conte no hi ha cap drac”, una activitat per a infants majors de 3 anys.

El 27 d’abril, a partir de les 19 hores, l’Esbart de Sant Jordi acompanyat dels Xeremiers de la Font del Gall faran una cercavila que començarà a la Residència de Sant Domingo.
Finalment, el 30 d’abril, a les 12 hores, a can Llobera, hi haurà el lliurament de premis a l’alumnat guanyador i finalista del Certamen Literari Escolar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT