AVUI, FA 30 ANYS, EL DALAI LAMA DEIXÀ POLLENÇA

2070
TV3 el 8 de setembre de 1990 emetia aquest reportatge resumint la visita.

de dos dies carregats d’actes i cerimònies. El motiu de visita va ser la clausura de l’exposició “Art budista tibetà”.

Durant tot el mes d’agost tres monjos tibetans havien estat elaborant un Mandala a l’església del Convent de Pollença, el qual el 6 de setembre va ser destruït i llençat al mar i a les muntanyes seguint la tradició budista.

Afortunadament es va poder convèncer al Dalai Lama, perquè els monjos elaborassin un segon Mandala per quedar al museu de Pollença i no ser destruït, botant-se així la seva pròpia tradició.

La visita va tenir una rellevància mediàtica internacional, ja que per una banda el Dalai Lama un any abans havia rebut el premi Nòbel de la Pau, i d’altra banda la ubicació del Mandala i thangkas dins una església catòlica, com ho és el convent de Sant Domingo, simbolitzava un apropament entre el cristianisme i el budisme. De fet, dins el Claustre es va celebrar una cerimònia conjunta del Dalai Lama i el Bisbe Teodor Úbeda en la qual es mesclaren pregàries budistes i catòliques, cants corals i meditació. Tots els actes foren seguits per una multitud que poques vegades s’havia vist al municipi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT