AVUI COMENÇA LA TERCERA SETMANA D’ARQUITECTURA AL CLUB POLLENÇA

690

Avui, dimarts 9 d’agost, a les 20’30 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença comença la Tercera Setmana d’Arquitectura que, aquest 2016, duu per títol “…gairebé res”.

Els primers en intervenir seran els arquitectes Carme Pinós i Pep Quetglas, que inauguraran la Setmana parlant sobre “Arquitectures de corda i de pols” i sobre “Vist dins un bassiot”, respectivament. Amb els sentits ben preparats, l’artista sonor Llorenç Barber i la cantant Montserrat Palacios dissertaran sobre “Les campanes, instrument d’intervenció a l’espai públic”, a l’hora que oferiran un concert de campanes pollencines.

Demà, dimecres 10 d’agost, a les 20’30 hores, al mateix Saló d’Actes del Club, continuarà la Setmana d’Arquitectura amb la silbatriz, Marisa Pons, que interpretarà “Viento hueso”, una peça xiulada que recull la la idea del poeta xinès Liu Hsieh, per a qui la combinació o equilibri perfecte de vent i os és la metàfora del poema perfecte, és un ocell. A les 21 hores, l’arquitecte i professor universitari, Josep Llinàs parlarà sobre “Sospita de fems”, un títol que remet al seu assaig Sospecha de estiercol (“un títol manllevat de Perejaume”, com deia Catalina Serra a l’Ara Balears del 17 de gener de 2016) i que més enllà d’interpretar la façana de Casa Mañach, obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol, s’endinsa en aquelles obres que “no tenen voluntat de permanència, sinó que ja des del seu inici incorporen el temps, la vida i l’atzar en la seva mateixa constitució i són, en certa manera, la cara B de l’arquitectura”, així ho posava de manifest la periodista Catalina Serra en motiu de la presentació del llibre esmentat al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, el mes de gener passat.

El dijous 11 d’agost, a les 20’30 hores, l’investigador i catedràtic de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Xavier Monteys, dissertarà sobre “Arribar i instal·lar-se” i a les 21 hores, el poeta, artista i pensador, Perejaume, s’endinsarà en “Nou i no nou”.

PUBLICITAT

Per acabar, el divendres 12 d’agost, a les 20’30 hores, l’arquitecte, Rafel Moranta, tractarà sobre “M’han dit que…”, i el també arquitecte, Jaume Mayol, sobre “Less tan Mies”, A les 21 hores, Dani Freixes amb “Llarim un ariM” presentarà l’espectacle de l’artista de les bimbolles, Pep Bou, que presentarà “Poesia com a espectacle”.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT