AVUI COMENÇA LA COPA D’ESPANYA ALTURA CURRICÀ BALEARS

168

Les aigües exteriors de la badia de Pollença seran l’escenari on tindrà lloc durant tot aquest cap de setmana la catorzena edició de la Copa d’Espanya de Pesca d’Altura Curricà, una prova puntuable per al Mundial 2022 . El torneig, al qual participen nombroses embarcacions pollencines, està organitzat pel Reial Club Nàutic Port de Pollença (RCNPP), juntament amb el suport de la Federació Espanyola de Pesca i Càsting i Federació Balear de Pesca i Càsting.

Avui inscripcions, exposició i tast de vins Mortitx

Avui dijous a partir de les 16:30 tindran lloc els primers actes al Club Nàutic amb la inscripció de participants, l’exposició de material de pesca i un tast de vins Mortitx. Tant l’exposició com el tast es podran visitar fins a les 20:00.

Demà i dissabte seran les jornades de competició. El divendres els participants tindran entre les 6:00 i les 18:00 hores per pescar, i el pesatge es farà a partir de les 18:00, mentre que el dissabte totes les barques hauran de ser al Port a les 17 hores, moment en què començarà el pesatge.

En que consisteix la competició?

L’objectiu d’aquesta competició és aconseguir pescar el màxim pes possible, durant les dues jornades que dura la competició, en les espècies permeses que són, segons el reglament de la competició:

PUBLICITAT

Túnidos (excepto atún rojo (cimarrón)): Listado (Barrilete), Bacoreta, Albacora (Bonito del Norte), Bonito Atlántico, Patudo (Moja), Dorado (Llampuga), Rabil (Atún Claro), Palometón y Serviola, cualquiera de ellos con peso mayor de 3 Kg. Picudos: Marlin blanco y Aguja Imperial de longitud superior a 120 centímetros.

Es donarà un punt per cada gram i es permetrà dues canyes per llicència i un màxim de set per embarcació. A cada barca hi pot haver entre dos i sis esportistes.

Premis per als pescadors locals

Els premis per als guanyadors, a més dels trofeus, són obsequis valorats en: 2.300 euros per al primer classificat, 1.800 per al segon, 1.300 per al tercer, 800 euros per al primer classificat de Pollença, 675 per al primer soci del Club Nàutic, 360 per a la primera classificada femenina, 200 euros per al primer sub-18 i una obra d’art de Joan Cortès valorada en 3.450 euros per al patró que capturi la peça més grossa.

El 60 aniversari del RCNPP i la seva vinculació amb la pesca esportiva

Aquest important torneig s’emmarca en les celebracions del 60 aniversari de la fundació del reial Club Nàutic del Port de Pollença. Durant aquests anys el Club Nàutic no ha deixat de donar valor a la secció de pesca organitzant importants campionats. De fet el 1999 va celebrar el Campionat d’Espanya de Pesca d’Altura i el 2002 el Campionat del Món de Pesca Altura. A més, durant 25 anys, des de 1994 fins a 2018, ha celebrat l’Open de Pesca d’Altura apostant per la pesca responsable i sostenible.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT