AVISTEN VORMS PER ALGUNES PLATGES DE POLLENÇA

400

Després de la solada de velelles que fa unes setmanes tenyiren de blau fosc la platja de cala Molins, aquests dies de calma s’han pogut veure acumulacions de vorms per Sant Vicenç i per altres platges del municipi de Pollença.

Vorms a la vorera de Formentor, avui matí. Vídeo de Xesca Serra.

Es tracta del vorm anomenat Pelagia noctiluca, el més corrent a les platges mallorquines, un vorm d’aquells que piquen fort.

Foto: Facebook Associació en Defensa del Port de Pollença.

Aquest fet no és aïllat de Pollença, sinó que, a la resta de Mallorca, aquests dies s’han vist vorms que els corrents han empès cap a la vorera de mar. A més a més, de manera aïllada, sembla que tmabé han vist alguna Caravel·la Portuguesa. Tot i que, per Pollença, no han vist cap d’aquests exemplars perillosos.

Imatge de velelles que fa setmanes ompliren cala Molins. Foto: Xesca Serra.

Els eixams de vorms s’han avançat a l’estiu i han arribat a les platges en plena primavera, quan la temperatura de l’aigua encara és baixa. Sigui com sigui, tot apunta a què la proliferació de vorms es deu a la sobreexplotació de la mar. I és que, a més de la pesca desmesurada, s’ha d’afegir la desaparició de les tortugues, quan tortugues i peixos són els principals depredadors de les meduses.

PUBLICITAT
Els corrents empenyen els vorms cap a la vorera de mar. Foto: Xesca Serra.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT