AVISTA SPORT, UN PROJECTE D’IB-RED EN SUPORT DE L’ESPORT BASE

176
El director de desenvolupametn de processos d'ib-red, Jaume Forteza, i el director d'expansió d'ib-red, Juan Ochogavía.

L’empresa pollencina ib-red presenta Avista Sport, un projecte sense ànim de lucre i una eina de suport per als equips d’esport base de les illes Balears.

Avista Sports pretén posicionar-se, també, com a alternativa digital a la visualització de partits i trobades esportives en època de pandèmia. En aquest sentit, des d’ib-red, apunten que “en èpoques difícils com la que es viu actualment a causa de la covid-19, molts sectors, pel seu poc reconeixement, cauen a l’oblid”. Això és el que passa amb “els clubs esportius locals, infantils i juvenils, que degut a les restriccions sanitàries, en ocasions no poden ser viscuts per tots aquells que volen donar suport als seu grup”, comenten.

En aquest context, “ib-red ha volgut aportar una solució al problema. El nou projecte Avista Sport neix amb l’objectiu de traslladar aquestes trobades esportives a l’espai digital, evitant les restriccions d’aforament i, a la vegada, aportant una solució a la insularitat, les agendes ocupades i les limitacions pressupostàries dels clubs de l’esport base, privats, per falta de fons, d’eines d’entrenament emprades en les categories superiors”.

L’esport es viu des de la base

“L’esport mou milions d’euros. Però, a la zona menys mediàtica, existeix un altre tipus d’esport; més humil, però tal vegada més humà, més proper. Això no obstant, no disposa dels recursos suficients per donar-li el valor que es mereix.

PUBLICITAT

Avista Sport pretén dotar els clubs de les illes Balears d’una xarxa de càmeres i sistemes wifi a instal·lacions municipals i d’un canal online on poder veure els partits en directe o en diferit.

Amb aquest valor afegit, ib-red dona una empenta a l’esport base i l’apropa a les categories superiors.”

Insularitat, agendes ocupades i covid-19

“Aquesta iniciativa serveix com a solució a la insularitat, que impedeix als familiars gaudir dels partits dels joves quan s’enfronten equips de diferents illes de les Balears, i la impossibilitat d’anar al camp per problemes d’agenda, salut o mobilitat, com ocorre amb les persones d’edat avançada. I també, com a alternativa en temps de pandèmia com l’actual.

Gràcies a aquest bot digital, familiars i seguidors d’aquests equips més petits podran veure els partits sense la necessitat de ser-hi presents físicament.

Avista Sports permetrà als padrins viure els gols dels seus néts, a les mares presumir de les jugades dels fills, gràcies als arxius registrats a la plataforma, i la possibilitat de visualitzar les trobades que no s’han pogut seguir en directe.

Aquest transformació digital de l’esport local, que no suposa un cost econòmic per als clubs, és útil a nivell professional, permetent a entrenadors analitzar les jugades i estratègies de l’equip, i social, donant l’oportunitat de compartir contingut a les xarxes socials.

Així, el projecte Avista Sports permet donar visibilitat a tot allò que hi ha darrera d’aquests clubs locals i municipals, i ajudar-los a aconseguir suport governamental i pressupostari, en mostrar les pràctiques saludables i els beneficis de l’esport infantil i juvenil.”

Vídeo de presentació del projecte Avista Sport d’ib-red.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT