ATURADA TOTAL DELS PESCADORS DEL PORT DE POLLENÇA AQUEST DIVENDRES

261

Les 14 barques de la flota pesquera del Port de Pollença quedaran amarrades al moll el divendres 4 de juny, igual que ho faran la pràctica totalitat de les barques de pesca professional de les Balears i del Mediterrani espanyol. Per aquest motiu, qui s’acosti el divendres al punt de venda de peix de la confraria de pescadors del Port de Pollença trobarà tancat i amb pancartes penjades a la llonja i a les barques denunciant el que consideren injustícia per part del Parlament Europeu. Segons Joan Suau, president de la Confraria de Pescadors del Port de Pollença, estan valorant si concentrar-se al Port de Pollença, o fer-ho juntament amb els seus companys d’Alcúdia.

El principal motiu d’aquesta aturada és el nou reglament europeu de control de pesca que, segons Suau, tracta als pescadors com a “delinqüents”. Aquest reglament explica Suau, els obligarà, entre altres coses, a dur càmeres a bord, dur aparells de geolocalització i a elaborar un diari de bord que els on hauran de declarar tot el peix de la barca abans d’arribar a port. “El que ha passat aquí és que ens han posat un nou reglament per al Mediterrani sense tenir en compte la nostra insularitat i ens han equiparat amb les grans flotes de l’Atlàntic. I aquí som flotes i barques petites” afegeix el president dels pescadors del moll.

A més les barques de bou, de les quals al Port de Pollença ara no n’hi ha cap, també es veuen afectades pel pla plurianual de pesca del Mediterrani que els redueix considerablement els dies de pesca. De fet, segons Joan Suau, a Mallorca hi haurà barques de bou que el dia 30 de setembre ja hauran acabat els dies de pesca i hauran d’amarrar les barques. A més d’aquí al 2025 hauran de reduir el seu esforç pesquer en un 40 per cent. És a dir, que les barques de bou es poden quedar amb 120 o 130 dies de pesca anuals “un fet inassumible no només pels pescadors sinó per a qualsevol empresa” afegeix Suau.

Per tot això, la Federació Balear de Confraries de Pescadors exigeix la dimissió del comissari europeu de Pesca, Virginijus Sinkevicius.

PUBLICITAT

D’altra banda, el president de la Federació de Confraries, Domingo Bonnín, intervindrà el 3 de juny a la comissió d’economia de Parlament, on té previst exposar als polítics la greu situació que viu el sector pesquer balear. Serà la primera vegada que el president de les Confraries de Pescadors intervé al Parlament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT