ATUR I FEINA A POLLENÇA EL MÉS D’AGOST

77
Nombre d'aturats i de nous contractes registrats a Pollença el mes d'agost dels darrers deu anys

Atur a Espanya

Acaba l’agost i automàticament puja el nombre d’aturats. A tot espanya el nombre d’aturats registrats a les oficines del SEPE (Servicios Públicos de Empleo Estatal) ha pujat en 46.400 persones respecte al mes de juliol. Aquesta és la xifra més gran de destrucció de feina en un mes d’agost dels darrers 10 anys. Tot i això hi ha 315.172 aturats menys que en agost de 2016. Dit d’una altra manera, el nombre de treballadors respecte de l’agost anterior és un 3,45% superior.

Atur a les Illes Balears

Les Illes Balears és una de les 10 comunitats autònomes on ha pujat el nombre d’aturats aquest mes d’agost. En total hi ha 1.197 persones més a l’atur que el mes de juliol. Tot i això, en comparació amb l’agost de 2016, l’atur registrat a les Illes ha baixat un 12,59% (5.813 desempleats menys).

Atur a Pollença

A Pollença també ha pujat el nombre d’aturats. Segons dades del SOIB hi ha 46 Pollencins a l’atur més que al mes d’abril. D’altra banda hi ha 76 persones menys a l’atur que el mes d’agost del 2016.

Totes aquestes dades ens mostren un fet habitual d’aquesta època de l’any, l’extinció de contractes vinculats al sector turístic. D’altra banda es constata la recuperació econòmica amb la baixada de l’atur respecte a l’agost de l’any anterior.

PUBLICITAT

Basant-nos en les dades oferides pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) hem elaborat tres gràfiques perquè cada lector en tregui les seves pròpies conclusions.

Primera gràfica

La primera gràfica, que podem veure a l’inici d’aquesta entrada, ens mostra el nombre d’aturats i de contractes registrats el mes d’agost dels darrers deu anys a Pollença. A la gràfica podem observar com el nombre d’aturats ha anat descendint progressivament des de l’any 2012 fins a arribar pràcticament als nivells de 2007, abans de l’inici de la crisi econòmica. D’altra banda és curiós observar que el nombre de contractes registrats el mes d’agost ha anat pujant progressivament des del 2013, el que probablement és símptoma de l’augment global del nombre de contractes a causa de l’augment del turisme.

Segona gràfica

Aquesta segona gràfica ens mostra el nombre d’aturats i de contractes durant els primers vuit mesos d’aquest 2017 a Pollença. Aquí podem veure com l’augment més gran en el nombre de nous contractes es produeix el mes de maig. Mentre que el nombre d’aturats descendeix progressivament des del gener fins a arribar als mínims el mesos de juliol. Com hem dit abans el mes d’agost s’ha produït una petita pujada en el nombre d’aturats.

Tercera gràfica

Aquesta tercera gràfica reflecteix les dades de temporalitat dels contractes que s’han signat els mesos d’agost dels darrers deu anys. Així, si el 2007 només un 5% dels nous contractes tenien una temporalitat inferior a un mes, aquest agost més d’un 18% dels nous contractes han tingut una durada inferior a 30 dies. Tot i això, el nombre de contractes de curta durar ha baixat respecte al 28% del mes d’agost de 2014.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT