ATEPEÏT DIVENDRES I FESTA DE SANT JORDI

375
Avui divendres 22 d'abril, a partir de les 20'30 hores, a la façana de Can Llobera, es projectaran per darrera vegada les Imatges textuals de Guillem Bonnín. Aquest espectacle de live cinema ha estat creat expressament amb motiu de Sant Jordi 2016.

El gruix d’activitats amb motiu de la festa de Sant Jordi, s’intensifica avui vespre amb una atapeïda vetlada després d’un dia intens a Can Llobera, on Ràdio Pollença ha emès programa en directe fent un seguiment de tota l’activitat que es desenvoluparà durant aquesta jornada prèvia al 23 d’abril.
A partir de les 17 hores, a la nova pizzeria Obria, a la via Pollentia 34, a la plaça del Monument d’en Costa, començarà la festa benèfica “la teva família te cerca Olivia!” l’objectiu de la qual és ajudar econòmicament a la família d’Olivia, que cerca la nina des que la seva mare se la va endur a Polònia.
A la festa, hi haurà música en viu, animació infantil i rifes, a més de menjar. El preu del tiquet és de 10 euros i se’n poden comprar, a Pollença, a Electrònica Cuadrado, Lias La Tafaona, La Granota i restaurant l’Spira; al Port, a la pastisseria Las Delicias i, a Palma, a la Pasteleria Ángel. Aquells que no hi puguin anar tenen la possibilitat d’adquirir un tiquet Fila 0 o bé fer un donatiu al compte corrent IBAN ES80 2056 0000 6242 1800 8713
A les 20 hores, a Can Llobera, hi haurà la presentació del llibre Mallorca profunda? de Climent Picornell, amb Eva Cerdà i Gaspar Rosselló.
A les 20 hores, a l’Ateneu de Pollença, hi haurà la projecció del documental “Economia col•lectiva. L’última revolució d’Europa” dirigit per Eulàlia Comas sobre la col•lectivització d’indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 1939.
I a les 20’30 hores, al Club Pollença, s’inaugurarà l’exposició “Villa Savoye: sis fotògrafs, una arquitectura” i la primera de “Tres converses sobre Le Corbussier” que pronunciarà l’arquitecte Josep Quetglas: “Tothom sap fer-se una casa”. A aquesta primera conferència la seguiran altres dues, la darrera de la qual serà una introducció a la projecció del film El hombre de al lado de Mariano Cohn.

Sant Jordi
Demà dissabte 23 d’abril, dia de Sant Jordi, l’activitat se concentrarà a la plaça Vella, on diverses entitats muntaran un mercadet de llibres entre les 10 i les 13’30 hores. Durant aquest matí de Sant Jordi, a la mateixa plaça Vella, a les 11’30 hores, hi haurà música en via a càrrec dels Xeremiers Orats.
A les 11 hores, a Can Llobera, les associacions de pares i mares de centres educatius de Pollença presentaran l’activitat del programa “Llegim en família”: el conte convidat per a infants de 3 a 12 anys.
El conte convidat és una proposta que permetrà als infants participar en la creació d’un conte col•lectiu fins a finals de juliol. Per això, hi haurà quatre maletes viatgeres; una per a cada nivell: infantil, primer i segon d’educació primària, tercer i quart d’EP i cinquè i sisè d’EP. Dins cada malata, els infants trobaran les bases per anar creant un conte al qual un escriptor diferent a cada nivell ajudarà a posar fi. Dins cada una de les maletes, hi haurà una il•lustració i una frase del Llibre de les Bèsties de Ramon Llull, coincidint en la celebració de l’Any Ramon Llull, i els infants hauran de continuar el relat segons s’especifica a les bases o bé, fer una il•lustració o bé les dues coses (relat i dibuix, collage…)
Durant la primera quinzena de cada mes, les maletes seran a la Biblioteca del Port i durant la segona quinzena, a la Biblioteca de Pollença. En acabar, es publicaran els contes que es podran llegir tantes vegades com es vulgui.
A les 11’30 hores, hi haurà música en via a càrrec dels Xeremiers Orats i a les 12 hores, una edició mallorquina dels contacontes interculturals per a infants de 4 a 10 anys.
A les 18’30 hores, del mateix dissabte 23 d’abril, a la plaça de ca les Monnares, hi haurà ball de pagès a càrrec d’Arreu.
I el diumenge 24 d’abril, a partir de les 18’30 hores, la colla de gegants de Sant Jordi faran una cercavila des de la plaça Vella fins a la plaça Major amb la qual es clouran les activitats amb motiu de Sant Jordi.

Sant Jordi a l’Ateneu
A l’Ateneu de Pollença, també celebren Sant Jordi amb diverses activitats. Així, dissabte 23 d’abril, a les 11 hores, Xesca Torandell, Antònia Martorell i Magdalena Seguí contaran contes als nins i nines que s’apropin fins al carrer del Metge Sureda, número 8 de Pollença.
A la mateixa hora, començarà l’intercanvi de llibres que durant aquests dies s’ha anat organitzant a fi de desfer-se de llibres ja llegits i aprofitar-se de nous títols deixats per altres usuaris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT