UN ATAPEÏT DIVENDRES OBRE UN INTENS CAP DE SETMANA

88

Avui, divendres 5 d’abril, l’agenda d’activitats a Pollença és atapeïdíssima, gairebé tant com intensos són el dissabte i el diumenge que el seguiran.

“Cures pal·liatives: un dret, una necessitat”

Avui, divendres, 5 d’abril, a les 19 hores, al Club Pollença, la delegació pollencina de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), que recentment ha renovat la junta directiva, us convida a un acte que duu per títol “Cures pal·liatives: un dret, una necessitat”.

L’acte començarà amb la projecció de la pel·lícula El viatge definitiu, un documental de 40 minuts de llargada que fa un recorregut per les cures pal·liatives a les illes Balears, presentant els recursos disponibles, mostrant la qualitat de l’atenció professional a la qual els ciutadans tenen dret en el Provés de Morir de les illes Balears. Aquest documental va adreçat a persones majors de 12 anys.

PUBLICITAT

A continuació, s’encetarà una taula col·loqui amb els professionals de Dime, AECC, Illespai i Ángeles sin Alas per tractar sobre les cures pal·liatives i respondre els dubtes que plantegin des del públic.

Les persones que estiguin interessades en assistir en aquest acte, que organitza Infosalut, cal que confirmin l’assistència telefonant al 971244000.

Concert de l’organista Tomé Olives al Roser

Avui, divendres 5 d’abril, a les 19 hores, el músic Tomé Olives oferirà un Concert d’Orgue a l’Església del Roser. Amb aquest concert, el Rotary Club Pollença vol fidelitzar un acte que combina el valor artístic amb el solidari.

El repertori que Tomé Olives ha escollit per interpretar a l’orgue del Convent de Sant Domingo, un dels orgues històrics de Mallorca, va des d’obres de Valente, de Cabezón o Scheidemann fins a peces contemporànies del mateix Olives, passant per composicions de Haendel, Schubert, Mozart i altres.

Aquest Concert, a més a més, tendrà una finalitat solidària com tot allò que organitza el Rotary Club. El donatiu de 5 euros que pagarà el públic a l’entrada es donarà a la Fundació Rotary, una organització sense finalitats lucratives que depèn de les aportacions voluntàries dels socis i amics i que reverteixen en la millora de la salut, l’educació i la mitigació de la pobresa.

Feria de Abril

Des d’avui, divendres fins a diumenge, a la carpa situada al parquing de Can Conill, a Pollença, se celebrarà la Feria de Abril, un esdeveniment que organitza el Centro Cultural Andaluz i que, després d’uns anys, aquest 2019 recupera la paella monumental per al dinar del diumenge.

El programa d’actes amb motiu de la Feria de Abril començarà, avui, divendres 5 d’abril, a les 20 hores amb la recepció de les autoritats. Posteriorment, la Tropa de Cornetes i Tambors de Pollença farà una cercavila i, a les 20’30 hores, es tallaran les cintes per accedir al recinte firal que, un any més, serà al solar de can Conill.

Aquest 2019 el guia turístic Martí Vilanova Bennàssar serà l’encarregat de dir el pregó que donarà el sus a aquests tres dies de festa andalusa a Pollença.

La vetlada del divendres continuarà amb l’actuació de la professora Raquel de Córdoba amb el grup Canela Pura i l’actuació de Paco Nieves.

Ja el dissabte 6 d’abril, el recinte firal obrirà al migdia amb música, sevillanes, rumbes i peixet fregit. A les 20 hores, hi haurà l’actuació del grup de ball de la Casa de Andalucía de Son Servera i, a partir de les 22’30 hores, l’actuació del grup Oxalis.

Finalment, el diumenge 7 d’abril, a les 11 hores, s’obrirà el recinte firal, on a les 12 hores, es dirà una Misa Rociera cantada pel Coro Rociero de Mallorca.

A les 14 hores, i com a novetat d’aquest 2019, es farà una paella monumental per dinar. Els tiquets per a la paella es vendran a la mateixa carpa del recinte firal, a un preu de 6 euros. A la sobretaula, no hi faltaran les sevillanes ni les rumbes.

A partir de les 16 hores, començarà el capvespre de música flamenca, amb sevillanes i rumbes amb el DJ Nino at Work.

A les 20 hores, es cantarà l’himne d’Andalusia i a les 22 hores es clausurarà la Feria de 2019.

Presentació: La memòria de l’oracle de Pere Joan Martorell

Avui, divendres 5 d’abril, a les 20’30 hores, a can Llobera, hi haurà presentació de la novel·la La memòria de l’oracle de l’escriptor Pere Joan Martorell. L’acte de presentació anirà a càrrec de l’autor i de l’historiador pollencí, Miquel Amengual. A més a més, Maria Bennàssar llegirà algun fragment d’un relat que recull la història d’una recerca, la recerca d’un pare de família, desaparegut durant la Guerra Civil.

Monarquia o República?

Demà, dissabte 6 d’abril, entre les 17 i les 20 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença, hi haurà una paradeta per a la consulta popular sobre Monarquia o República?, que organitza l’Ateneu de Pollença.

El diumenge 7 d’abril, qui vulgui votar, ho podrà fer entre les 9 i les 14 hores, a la plaça Major de Pollença.

Tant en un lloc com a l’altre, l’únic requisit per votar és ser majors de 16 anys.

Festival de les Flors

Demà, dissabte 6 d’abril, entre les 10’30 i les 18’30 hores, al Convent de Sant Domingo, l’associació juvenil ONIT conviden tothom a disfrutar del Festival de les Flors, el Yayoi Matsuri que té com a finalitat apropar diferents cultures del món, però molt especialment l’oriental amb la mallorquina. És per això que han convidat les comunitats xineses, japoneses, coreanes i filipines a muntar paradetes i organitzar actes a Pollença per explicar la seva cultura.

Amb el mateix objectiu d’apropar cultures, hi haurà exhibicions, actuacions i tallers a fi d’intercanviar costums i tradicions d’aquí i d’allà. En aquest sentit, tal i com s’apuntava a l’anterior PUNT iNFORMATIU, els organitzadors destaquen que l’acte de clausura serà de veure.

Un programa atapeït d’actes es completarà amb llocs de venda de menjar, menjar mallorquí i oriental, a fi de conèixer a través del paladar algunes de les cultures que, ara mateix, conviuen amb la mallorquina. Però també una invitació a viure el Festival de les Flors el màxim de temps.

Per als preparatius del Festival de les Flors, ONIT ha realitzat tallers amb l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA) i de l’Associació Pro Ajuda als Discapacitats de Pollença (PRODIS).

Primaveres musicals: Studium Aureum Trio

Aquest diumenge 7 d’abril, a les 20 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, hi haurà concert d’Studium Aureum Trio en el marc de les Primaveres musicals.

L’entrada a les Primaveres Musicals és gratuïta per als socis del Club i val 10 euros per als que no ho són.

Frontera, un poema visual-corporal sobre la migració

Finalment, aquest diumenge 7 d’abril, a les 19 hores, a l’Església del Convent, on la companyia Migrants posarà en escena Frontera; una obra que retrata la vida de milions de migrants que travessen mars i terres a la recerca dels seus somnis amb la memòria viva, el desarrelament al cos i moltes pors. Aquesta peça de teatre gestual és un poema visual-corporal fruit d’una investigació exhaustiva sobre com traduir, en moviments i en imatges poètiques, les històries de gent imaginària o real que van haver d’abandonar el lloc d’origen per buscar un futur millor. El relat té una dimensió actual i alhora universal, atès que els conflictes socials i la violació dels drets humans han assotat històricament la humanitat.
Frontera està dirigida per Matie Vilar i interpretada per Héctor Seoane, Toni Pons, Joana Maria Pascual, Toni Amengual i Joana Peralta.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT