ASTRID COLOMAR, MOLT MÉS QUE L’ARTISTA DEL MES

463
Instantània de la performance ritual amb què es va inaugurar
Instantània de la performance ritual amb què es va inaugurar "Força de gravetat" el passat 4 de juliol, a l'església del Roser. Foto Micer.

La projecció d’un curtmetratge a partir de la instal·lació “Força de gravetat” i la donació d’un dels sis papers que sorgiren d’aquesta mateixa instal·lació viva d’Astrid Colomar faran que demà, divendres 30 d’octubre, a les 20 hores, a l’Església del Roser, l’activitat que mensualment organitza el Museu de Pollença esdevenigui molt més que “L’artista del mes”.
Cada mes el Museu de Pollença organitza “L’artista del mes” amb la intenció que artistes i públic intercanviïn impressions sobre art i creació. Aquest mes d’octubre, però, “L’artista del mes” serà Astrid Colomar i l’activitat anirà una mica més enllà d’una conversa. I és que l’autora de “Força de gravetat” ha donat un dels sis papers que sorgiren de la proposta pintura en evaporació que formava part del muntatge que es va poder veure durant els mesos de juliol, agost i setembre a l’Església del Roser.
Clausurada la instal·lació, cada un d’aquests sis papers ha esdevingut una obra de gran format i amb valor artístic propi, un relat de la “Força de gravetat” d’Astrid Colomar que es va crear mentre bategava “Força de gravetat” a Pollença; una instal·lació viva que es completava amb un vídeodocumental, una escenografia suspesa i una expressió sonora. Un d’aquestes obres serà lliurada al Museu de Pollença, on passarà a formar part de la col•lecció d’art contemporani.
Més enllà de la donació i del col•loqui que es pugui establir entre Astrid Colomar i els presents a l’acte de demà, cal destacar que, a l’acte de demà divendres 30 d’octubre, a les 20 hores, a l’Església del Roser, es projectarà un curtmetratge de la performance ritual amb la qual el 4 de juliol, es va inaugurar “Força de gravetat” a la mateixa església del Roser.
La instal•lació “Força de gravetat” d’Astrid Colomar ocupà l’Església del Roser durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2015, un espai que en anys anteriors han omplert d’art artistes com Jaume Plensa, Bill Viola, Rebecca Horn o Miquel Navarro per esmentar-ne alguns. I va batre rècords de visites amb ni més ni menys que 16.123 persones que entraren a l’Església del Roser per contemplar una instal•lació viva, un muntatge en vermells, una reflexió sobre la vida i sobre la mort, un cant a la mare terra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT