ARTESANS POLLENCINS VISTS AMB L’ULL DE FERRAN PETIT

726
Tomeu de Can Cusset fent. Foto: Ferran Petit

Un bon fotògraf no es conforma en fotografiar allò que es va creuant pel seu camí, sinó que es mou a la recerca de la imatge perfecta. Hi ha fotògrafs de natura que poden passar-se hores esperant que comparegui un ocell determinat amb un contrallum concret, mentre que d’altres investiguen per trobar aquella activitat humana que serveixi per contar la història que volen contar. Aquest és el cas de Ferran Petit, un fotògraf que al seu blog ferranpetitfotograf.blogspot.com diu de si mateix que es considera un fotògraf social i urbà. Petit, que compta amb un gran nombre d’exposicions a Mallorca, es dedica entre moltes altres coses a cercar artesans de l’illa per fotografiar-los des del seu propi punt de vista. Aquesta recerca fa poques setmanes el va dur fins a Pollença, i més concretament a Can Corretja, on va realitzar una sèrie de fotografies que avui volem compartir. A les imatges, que podeu veure a aquest enllaç es veu en Josep i en Juanjo de Can Corretja, pare i fill, fent la feina que han estat fent durant anys i panys, elaborant graneres i també els peculiars instruments que fa Juanjo.

Josep i en Juanjo de Can Corretja. Foto: Ferran Petit

Però la cosa no queda aquí, segons explica el fotògraf, mentre feia aquestes fotografies va comparèixer en Tomeu de can Cusset, qui el va convidar a anar a ca seva ja que en Tomeu també és, entre moltes altres coses, artesà del garballó. Una curiosa història que podeu llegir a aquesta entrada del blog de Ferran Petit.

Les mans de Tomeu Cerdà, de can Cusset. Foto: Ferran Petit

Mesos passats Ferran Petit també va fotografiar el tallers de Teixits Vicens i de Mestre Paco. Podreu veure ambdos reportatges fotogràfics als seguents enllaços:

https://ferranpetitfotograf.blogspot.com/2020/10/tallers-vicens-pollenca-primera-part.html

PUBLICITAT

https://ferranpetitfotograf.blogspot.com/2020/11/mestre-paco-pollenca.html

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT