ART I TEATRE PER A AQUEST CAP DE SETMANA

411
Escultura de Joan Oliver que es pot veure a la galeria Espai d'Art 32.
Escultura de Joan Oliver que es pot veure a la galeria Espai d'Art 32.

Sempre és un bon moment per visitar galeries d’art, ara bé, aquest cap de setmana convé apuntar que és el darrer en què es pot visitar la mostra “Reconstrucció petit món” de Joan Oliver, a la galeria Espai d’Art 32.
I si ahir, a la Galeria Dionís Bennàssar, es va clausurar la mostra “Nosaltres també pintam”, una exposició dels treballs realitzats per un grup d’usuaris de PRODIS als tallers de l’artista Josep Maria Alaminos. Demà, dissabte 11 de desembre, s’hi inaugura una mostra col•lectiva de 30 artistes que exposen amb el títol “L’empremta de les formes”.
Pel que fa a l’oferta teatral, cal apuntar que avui mateix, divendres 11 de desembre, a les 20 hores, al Club Pollença, Estudi Zero posarà en escena 5, carrer Sans, una obra de teatre divertida que es desenvolupa en diferents escenaris del Club.
I demà, dissabte 12 de desembre, a les 17 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, N2 Theatre Productions representaran Too Fast, una obra de teatre protagonitzada per adolescents que aborda temes propis d’aquesta etapa vital, deixant de banda la temàtica nadalenca en què els darrers anys aquest grup de teatre havia presentat al públic pollencí.
Com de costum, les obres de N2 Theatre Productions són en anglès i, en aquesta ocasió, no és recomanable per a menors de 10 anys. El preu de l’entrada és de 4 euros i la recaptació es destinarà a alguna entitat benèfica.

Darrers dies per visitar “Reconstruint petit món” de Joan Oliver, a Espai d’Art 32
Dijous 17 de desembre, serà el darrer dia per visitar l’exposició “Reconstruint Petit Món”, de Joan Oliver, a la galeria Espai d’Art 32, de Pollença, una mostra formada per escultures i papers, i una instal•lació.
A la planta soterrani d’Espai d’Art 32, hi ha la instal•lació interactiva amb la qual Oliver vol reflexionar sobre “les ganes de perdurar en el temps per part dels humans, que volem que ens recordin, que volem deixar un legat…”. Per això, “aquests tres tòtems, aquestes tres soques d’ametler en procés de deterioració i amb les arrels cap a fora, però que interaccionen amb el públic quan s’hi acosta”, comenta Oliver.
De fet, l’espectador interactua amb cada un dels tòtems de manera que “quan s’acosten a la instal•lació canvia la música, canvia la velocitat, el volum, el llum… o sigui que, amb l’oida, però també amb la vista, percebem coses diferents a les percebudes a primer cop”, explica l’artista.
De fet, la instal•lació incorpora una composició musical feta expressament, una composició de caràcter tribal que combina elements meteorològics i geològics, que té diferents efectes sonors relacionats amb la velocitat, però també amb el ritme i, fins i tot, amb l’experimentació endavant i enrere, i que, com s’ha dit, també interactua amb el llum, “un llum negre per veure coses que els teus ulls no veuen, colors que no es veuen…”, senyala l’artista Joan Oliver.
A la planta baixa d’Espai d’Art 32, el punt de partida és diferent, “aquí la idea parteix de jugar i de construir, llavors l’espectador ho interpretarà de manera diferent…, però la meva intenció és la de construir un petit món, no de consumir-lo com sovint ens venen. Per això, els papers de l’exposició són com a instruccions que et marquen les peces, perquè muntis la teva vida de manera molt fàcil, encara que tot és aparença, perquè hi ha trampa”, comenta Oliver.
Per altra banda, “hi ha figures antropomòrfiques, sempre amb un pes al damunt, un pes l’objectiu del qual és aprendre a relativitzar, a veure que no és tan important com pensam…”, conclou Joan Oliver.

Espai d’Art 32 a la Fira Internacional del GravatPer segon any consecutiu, la galeria pollencina Espai d’Art 32 va anar a la Fira Internacional del Gravat, que se celebrà entre el 19 i el 22 de novembre, a Bilbao.
En aquesta ocasió, Espai d’Art 32 va presentar obra de Marita Cort, Ana Felip, Pep Manresa i Andrés Planas.

La Maior a la Context Art MiamiPer la seva banda, la Galeria Maior de Pollença, va participar a la fira Context Art Miami entre l’1 i el 6 de desembre. En aquesta ocasió, la Maior va presentar la feina d’artistes com Adrián Navarro, Amador i Tim White-Sobieski. Des de que es fundà, l’any 1990, la Galeria Maior de Pollença centra la seva tasca en la promoció de l’art contemporani participant en fires nacionals i internacionals. Representen artistes emergents i consagrats, que treballen amb nous mitjans per a crear formes innovadores d’explorar, d’interpretar i de visualitzar llenguatges i experiències artístiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT