ARA ELS DIUEN PHOTOCALL

597
Fotografia cedida per Antoni Expósito.

Ara els diuen photocall i són espais expressament per fer-s’hi fotografies, en principi sembla ser que tenien (i tenen) sentit publicitari (d’aquí els logotips de fons), si bé darrerament s’han popularitzat a tot tipus d’esdeveniment. En aquests casos, els fons neutre amb les marques que esponsoritzen l’acte són substituïts per decorats més o menys elaborats, tot deixant volar la imaginació. Així tant poden ser uns noviets com uns pirates o qualsevol altra cosa.

Aquests photocall més aviat de festa privada se semblen molt a aquests muntatges de fira que no sé com els devien dir aleshores, però que no faltaven a la Fira de Pollença dels voltant de la dècada dels 50 del passat segle XX.

Les dues fotografies són d’Antoni Expósito, que, probablement, deu ser un dels quatre mariners i un dels dos aviadors que apareixen en aquests photocall de Fira. Resulta curiós, més enllà del nom com acabam de comentar, que tants d’anys després els humans ens comportem de la mateixa manera tot i les diferències. I és que, aleshores, la fotografia tenia un valor (econòmic, però també d’accés, per dir-ho d’alguna manera: molt pocs tenien càmera de fer fotografies i alguns més es podien pagar un retrat, però…) i, en conseqüència, una intenció. Avui dia les fotografies tenen poc valor (econòmic, però sobretot, per entendre’ns, hi ha qui filtra la vida a través de l’objectiu del telèfon mòbil, aquest cel·lular que tots duim dins la butxaca i que ens posa en contacte amb el Món), ja que, de retruc, l’excés, com sempre, ha esdevingut quincalla i ha perdut l’essència de ser. Heu pensat mai on aniran els centenars, milers… d’imatges captades a través del mòbil? Això no obstant, els photocall són tan moderns…

Fotografia cedida per Antoni Expósito.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT