AQUESTA PATRONA, L’AJUNTAMENT DISTINGÍ TRES ENTUSIASTES

459

Aquesta Patrona de 2018, l’ajuntament de Pollença va distingir tres pollencins entusiastes, emprenedors i molt actius: els fotògrafs, Joan Cerdà “Bestard” i Miquel Cerdà “Micer”, i l’inquiet Felip Bellini. El lliurament de les distincions va tenir lloc durant l’acte institucional que se celebrà a l’església de Monti-Sion, el migdia del 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels.

Els tres homenatjats d’aquest 2018 varen néixer durant la dècada dels anys trenta del passat segle XX. Joan Cerdà “Bestard” va iniciar-se a la fotografia al costat de Josep Bestard, fill de l’artista i fotògraf, Guillem Bestard. Va treballar a la secció de fotografia mentre feia el servei militar a la Base del Port de Pollença, sense desvincular-se del treball a can Bestard. Més endavant va posar-se pel seu compte a la mateixa casa de la família Bestard, conservant i ampliant l’arxiu fotogràfic. Fou el fotògraf professional de l’hotel Formentor i del Festival de Música, a l’hora que va immortalitzar els esdeveniments vitals de molts pollencins i la vida social de la Vila. El 1996 l’associació de Fotògrafs Professionals de Mallorca li va retre un homenatge per la seva trajectòria professional. El mes de febrer de 2017, Joan Cerdà “Bestard” va morir.

Per altra banda, també va rebre una distinció municipal el fotògraf Miquel Cerdà “Mícer”. Mentre feia el servei militar, Miquel Cerdà s’inicià en la fotografia, professió que va perfeccionar treballant a diversos laboratoris de Palma. Amb només 21 anys, va obrir el seu primer estudi de fotografia a Pollença, alhora que començava una llarga carrera professional, retratant els esdeveniments més importants que han tengut lloc a Pollença; així com les festes tradicionals d’aquest municipi. També fou fotògraf del Festival de Música de Pollença, Miquel Cerdà va destacar per la introducció de les noves tècniques fotogràfiques, així com de les darreres tendències en fotografia social, de la publicitat i en el tractament del paisatge.

PUBLICITAT

Més enllà de la seva professió, Miquel Cerdà “Micer”, va ser un dels promotors de les noves propostes culturals dels anys seixanta i setanta a Pollença. Vinculat al grup “Art i Joventut”, fou actor i dissenyador de decorats, al mateix temps que va impulsar, juntament amb el pintor Carles Got, la creació dels Quadres plàstics del processó del Dijous Sant el 1965. Aquest 2018, pocs mesos després que Joan “Bestard”, s’acomiadà Miquel “Micer”; partien així dos fotògrafs que marcaren una època.

La tercera distinció d’aquest 2018, va ser per a Felip Bellini Ballesteros, un moller d’empenta qui va dedicar la distinció a tots els nascuts el 1934, perquè “a pesar d’haver viscut el franquisme, vàrem fer coses per alçar aquesta part del món i ens en sortirem prou bé”.

Felip Bellini és una persona fortament implicada en l’associacionisme del Port de Pollença: fundador del Circulo Cultural i del Club Nàutic del Port de Pollença, del qual va ser el primer tresorer i president, entre 1979 i 1992; una etapa molt activa durant la qual s’assoliren fites esportives importants com l’organització del campionat del món de Windsurf el 1989.

Gran aficionat a l’excursionisme i al vol amb avioneta, el 2017 va publicar el llibre “Pollença des de l’aire”, amb fotografies de la zona nord.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT