AQUEST ESTIU NO HI HAURÀ LLANÇADERA A FORMENTOR

510

Aquest estiu no hi haurà llançadera a Formentor, encara que les obres de l’ aturada d’autobusos del Port de Pollença avancen a molt bon ritme i estaran enllestides a finals de febrer, abans del previst. Per tant, abans de començar la temporada turística, el Port de Pollença estarà connectat amb les actuals línies de busos cap a Alcúdia, cap a Palma i cap a Sóller. Així es desprèn de les declaracions que han fet les autoritats que aquest matí han visitant les obres de l’aturada d’autobusos al Port de Pollença.

Les obres acabaran un mes abans del previst

El batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha valorat molt positivament que aquestes obres acabin abans del previst, a l’hora que ha destacat, d’una banda, l’aposta pel transport públic envers el privat i, de l’altra, el fet que l’aturada d’autobús “descongestionarà el trànsit a la primera i la segona línia del Port, zones residencials, en desplaçar l’estació cap a un indret a tan sols cinc minuts del centre urbà”.

L’Ajuntament de Pollença aportarà 40.000 euros

Per la seva banda, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les illes Balears, Marc Pons, ha destacat dues qüestions fonamentals: la millora del servei de transport públic per carretera amb noves línies, millors freqüències… i la creació de les infraestructures necessàries per garantir un servei de qualitat. Per aquesta raó, es va decidir invertir 300.000 euros en l’estació d’autobusos del Port de Pollença. D’aquesta partida pressupostària, 40.000 són aportats per l’ajuntament de Pollença per incloure uns banys públics a la futura aturada d’autobusos. Els 260.000 euros restants són aportats per la conselleria de Transport al Port de Pollença i procedeixen de l’impost turístic.

Noves concesions de transport públic al 2019

Pel que fa a la llançadera que ha d’unir el Port de Pollença amb Formentor, Marc Pons no ha volgut donar dates. Allò prioritari “és definir la regulació dels accessos a Formentor amb una solució bona i que doni resposta a allò que volem construir. Estam parlant de canviar hàbits de la ciutadania en benefici del transport públic i les millores que això suposa. Per tant, l’important no són les dates, sinó anar per feina i, de cara a les noves concessions, incloure aquestes noves línies”, ha explicat Pons. Les noves concessions s’obriran pel mes de gener de 2019 i “aleshores ja hi haurà una infraestructura preparada per arribar a espais on ara és impossible i per obrir nous escenaris com l’accés a Formentor”, ha conclòs el conseller Pons.

PUBLICITAT

Regular els accessos a Formentor

Per regular els accessos a Formentor, treballaran conjuntament la Conselleria, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament. El batle de Pollença, però, no ha volgut entrar en detalls sobre les xifres de vehicles que l’estiu passaren pels comptadors instal·lats a dos punts: a la carretera del Port cap a Formentor i des de Formentor al Far. En aquest sentit, March ha dit que “a principis de més s’abordaran els temes respecte la regulació i només puc dir que hi ha una diferència notable entre els vehicles que van a Formentor i els que arriben fins al Far”.

Com serà la nova estació?

Pel que fa a les obres, el tècnic de parades del Consorci de Transports de Mallorca, Carles Petit, ha explicat que el repte més gran de les obres de la futura aturada d’autobús del Port de Pollença és el ferm de formigó amb fibra, un material nou amb gran capacitat portant que no es deteriora tant com l’asfalt. Per això, se’n posarà una capa d’uns 20 centímetres de gruixa.

També ha concretat que hi haurà una barrera protectora i uns vials prou amples per poder avançar fins i tot quan hi hagi autobusos aparcats.

Petit ha destacat que es construirà una pèrgola vora la zona d’arbrat, “els arbres es mantenen, s’integren en el projecte” ha puntualitzat, amb bancs i espais per als temps d’espera dels usuaris i també els banys públics.

Respecte els accessos, Petit ha especificat que serà per la circumval·lació la qual cosa facilita que els autobusos puguin anar tant cap a Formentor com cap a Alcúdia i Pollença.
Per altra banda, també han especificat que hi haurà dos tipus d’il·luminació, un il·luminació decorativa a les zones enjardinades i una il·luminació potent i funcional per garantir la visibilitat tant a autobusos com a vianants.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT