AQUEST ESTIU NO HI HAURÀ ORA AL MOLL

856

Aquest estiu de 2018 no hi haurà ORA al Port de Pollença, perquè han canviat les condicions amb què l’Ajuntament i l’empresa Dornier varen acordar ara fa dos anys. De fet, a partir de 2018, demarcació de Costes controlarà els aparcaments tarifats de la zona costanera arreu de les illes Balears, i Pollença no en serà una excepció. Per tant, l’aparcament de Costes al Port de Pollença fins al final de l’espigó o moll nou serà gestionat per la demarcació de Costes.

L’any 2016, l’ajuntament de Pollença va signar un contracte amb l’empresa Dornier per gestionar la zona tarifada del Port per dos anys prorrogables a dos anys més, un i un. En el moment de fer una primera pròrroga amb Dornier, “les condicions no són les mateixes que fa dos anys i, amb aquestes condicions, a Dornier no li interessa controlar la zona blava del Port. Per això, aquest estiu no hi haurà zona blava al Port de Pollença com ha passat altres anys i com passa al Port d’Alcúdia o a Pollença mateix, on tampoc no hi ha zona blava”, així ho diu el delegat de la Policia Local, Miquel Àngel Sureda.

Per altra banda, paral·lelament a la nova que aquest estiu no hi haurà zona blava al Port de Pollença, ha transcendit que l’Ajuntament llogarà un solar a l’altra banda de la via de circumval·lació per destinar-lo a aparcament. En aquest sentit, Sureda comenta que “és un solar amb molt bones condicions, té un terra ferm, una bona entrada que permet l’accés d’autobusos i està just a l’alçada del semàfor per travessar la circumval·lació”. És més “té lloc per a uns tres-cents vehicles i està a cinc minuts del centre del Port”, a l’hora que afegeix “a la banda del nucli urbà, dins la circumval·lació, no hi ha cap solar. Per tant, aquest és el millor solar per respondre a unes necessitats puntuals, en dies excepcionals o bé si posen en marxa l’autobús llançadera fins a Formentor; aleshores, sí que farà falta cada dia, perquè podem parlar fàcilment de dos-cents cotxes cada dia que necessitaran aparcar per agafar l’autobús cap a Formentor”.

PUBLICITAT

Sobre les condicions en què s’ha llogat aquest solar, Miquel Àngel Sureda explica que “no s’ha fet cap contracte, perquè el llogam per sis mesos i en pagam menys de 5.000 euros. Per tant, amb una factura, n’hi ha prou. Llavors, pel mes de novembre, avaluarem el rendiment que ens ha donat i, aleshores, ja veurem si el llogam per més temps i amb quines condicions, unes condicions que no poden ser les mateixes que les d’ara. Però bé… de moment, la idea veure com funciona aquest estiu”.

Pel que fa a la possibilitat de fer un aparcament a la Gola com demanaven els socis de govern d’Unió Mollera, Sureda va respondre que “nosaltres no farem un aparcament en un lloc que no és nostre i la Gola és propietat de la conselleria de Medi Ambient. Per tant, no hi podem fer un aparcament com no el podem fer a la Base o dins la demarcació de Costes o dins terrenys de Ports. A banda que aquest solar té més bones condicions que la Gola, ja que, a més de les esmentades abans, no s’inunda quan plou i pot respondre a un dèficit d’aparcament que hi ha entre la Gola i Joan XXIII durant els mesos d’estiu i, sobretot, en dies puntuals com pugui ser la Cursa Marinera, els focs artificials… o, al seu moment, el bus llançadera a Formentor”.

Per la seva banda Tots per Pollença ha criticat a la seva pàgina de Facebook que tant el lloguer del solar com l’anul·lació de l’ORA és fruit de decisions improvisades provocades per una situació caòtica. Segons Tots, la supressió de places d’aparcament provocada per la nova estació de busos i el desplaçament de l’aturada de taxis ha duit el moll a un caos circulatori ja les primeres setmanes de temporada turística. A més critiquen que el solar s’ha llogat “sense contracte per les foranes i vendrà a substituir la zona que ens anunciaren prevista per deixar cotxes al costat de la gola”.

A la xarxa també s’han escrit comentaris que critiquen que el solar llogat sigui propietat d’un càrrec de confiança de l’equip de govern. Però Sureda diu que aquest fet és circumstancial i que el propietari ha estat càrrec de confiança durant diverses legislatures amb partits de distints colors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT