AQUEST EL PRIMER VOL D’UNA ÀGUILA PEIXATERA DE CABRERA A FORMENTOR

410
Imatge de l'aguila abans d'abandonar el seu niu. Foto: Facebook Balears Natura

Avui compartim el viatge que acaba de fer un poll d’àguila peixatera després d’abandonar per primera vegada el seu niu al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera fins a Formentor. En realitat es tracta d’una simulació elaborada per Punt Informatiu a partir de les imatges compartides al Facebook de Balears Natura, pàgina oficial dels espais naturals protegits de les Illes Balears. A la publicació expliquen que aquest és un dels polls d’àguila peixatera que han nascut enguany a l’illa de Cabrera, i que han pogut traçar la ruta exacta del seu primer vol gràcies a un marcador que registra el seu recorregut.

L’àguila peixatera (Pandion haliaetus) és una au que cria a les Illes Balears, concretament a Mallorca, Menorca i Cabrera. Quan és adulta te una mida lleugerament superior al mig metre, i amb les ales desplegades te una envergadura de fins a 3 metres. Té la part superior de color marró fosc i la inferior blanca amb taques fosques.

Fa els nius en els penya-segats i a cada posta sol posar de 2 a 4 ous. La femella pon de febrer a març, i els polls fan eclosió a mitjan març i resten dins el niu fins a la darreria de juny o començament de juliol.

Foto: Wikimedia Commons

S’alimenta exclusivament de peixos, que captura llançant-se en picat. Es llença contra l’aigua quan els peixos es troben prop de la superfície. Durant l’atac no arriba a cabussar-se del tot i s’ajuda amb unes escates que té als dits amb ungles llargues i corbes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT