APROVADES LES TRES DISTINCIONS DE LA PATRONA 2019

1779

Ahir dimecres 24 de juliol el ple de l’Ajuntament de Pollença va aprovar per unanimitat la concessió de les distincions de la Patrona 2019 a Feliu Portella, professor de Judo i Jiu Jitsu tristament desaparegut el 2018, Antònia Amengual, presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Pollença, i a la Secció Esportiva Reial Club Nàutic del Port de Pollença.

Aquestes distincions seran atorgades el migdia del 2 d’agost durant l’acte institucional que se celebrà a l’església de Monti-Sion, dia de la Mare de Déu dels Àngels.

Les distincions de la Patrona que concedeix cada any l’Ajuntament de Pollença van destinades a reconèixer persones o entitats que hagin contribuït o contribueixin a enaltir i projectar el nom i prestigi del municipi, o que les seves accions tinguin repercussions beneficioses en alt grau per als ciutadans i les ciutadanes de Pollença.

Feliu Portella Segura

Usant com eina un esport d’origen japonès com és el Judo, Feliu Portella ha ensenyat durant quasi 30 anys a centenars de nins i nines de Pollença valors tant importants com la disciplina, el respecte, l’autoestima o la competitivitat ben entes. A més d’ajudar en el desenvolupament d’aspectes més físics com la psicomotricitat, la força o la coordinació. Tan llarga va ser la seva trajectòria, i tan influent en el desenvolupament dels joves que molts dels alumnes que va tenir els darrers anys eren fills d’altres alumnes seus.

PUBLICITAT

En el caire més esportiu va ser un dels millors judoques de l’Illa amb gran nombre de medalles, a més de ser un dels mestres de Judo i Jiu Jitsu de Mallorca amb més grau i coneixements en aquests esports.

Malauradament aquesta espectacular trajectòria va acabar amb la seva mort el 17 d’agost de 2018.

Antònia Amengual Caimari

Antonia Amengual ha estat presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Pollença. una institució sense ànim de lucre, fundada el 1953. Des de la seva fundació està integrada per pacients, familiars, voluntaris, col·laboradors i professionals. Està organitzada en 52 seus provincials i en juntes locals, entre elles la de Pollença presidida per Antònia Amengual, que organitzen activitats per millorar els tractaments contra el càncer i ajudar als pacients.

Antònia Amengual, a més, ha exercit la major part de la seva vida com a infermera.

Secció esportiva del Reial Club Nàutic del Port de Pollença

Des dels seus inicis el RCNPP s’ha preocupat de fomentar els esports nàutics, especialment els de vela. Com a conseqüència, l’entitat ha organitzat habitualment competicions esportives per a totes les edats i categories. En no pocs casos aquestes han agafat un gran relleu internacional. Per exemple, va ser de gran transcendència l’organització del campionat del món de TDV més conegut per Windsurf, que va tenir lloc el 1989. També destaquen els campionats d’Europa de catamarans o flying Fifteen, campionats d’Espanya infantils de piragua i de la classe Optimist celebrat el mes de juny de 2017, entre molts d’altres. També cal destacar la gran feina en el món de piragua que aquests darrers any ha aconseguit fites molt importants tant en l’ambit nacional com internacional.

Relacionat amb l’aspecte anterior s’ha de dir que el Club Nàutic ha promocionat l’esport d’èlit a Pollença. No debades, de la institució han sorgit esportistes olímpics de la talla de Eduardo Bellini en taula de vela (Windsurf), Pepote Ballester en la classe Tornado i Sete Benavides en canoa.

RCNPP per la seva tasca de foment de l’esport nàutic i la promoció dels valors de l’esport i del nom de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT