APAREIXEN LES RESTES D’UN ENTERRAMENT ISLÀMIC A LA ILLETA DE PLAÇA

1131

Han trobat les restes d’un cos a les excavacions arqueològiques que es duen a terme a la illeta superior de la plaça Major de Pollença. Després de trobar restes de ceràmica i un trespol de calç d’època islàmica a les obres de l’antic Quarter de la Policia Local, al carrer Càrritx, avui han trobat unes restes humanes que per la posició i l’orientació han fet pensar a l’arqueòloga Magdalena Sastre Morro que dirigeix l’excavació que són d’època islàmica. De fet, el cadàver està de costat i orientat segons és habitual als enterraments islàmics. És més, segons la mateixa Sastre Morro, és previsible que en surtin més. I és que aquest primer cos ha aparegut davall una taca del trespol amb una coloració diferent i, dins l’espai on es treballa, hi ha dues zones més que també presenten aquesta coloració.

Al voltant de les restes humanes, han trobat una moneda i una sivella que poden servir per datar l’estrat.

Tan aviat com s’ha fet la troballa, l’arqueòloga ho ha comunicat al Consell de Mallorca, responsable de tot allò relacionat amb el Patrimoni. Tanmateix, però, és responsabilitat de l’ajuntament de Pollença com a promotor de les obres de l’antiga Peixateria i antic Quarter de la Policia Local, contractar i sufragar una excavació arqueològica que, a hores d’ara, no se sap quan ni com pot acabar.

PUBLICITAT

De moment, l’excavació arqueològica se centra en un espai de 4 per 4 metres, al solar d’allò que era l’antic Quarter de la Policia Local, on treballa l’arqueòloga amb un parell d’arqueòlegs, cosa que costarà uns 6.000 euros.

Paral·lelament a les obres arqueològiques, l’ajuntament de Pollença i l’empresa constructora planifiquen la continuació de les obres a l’edifici de la Peixateria, un edifici veí, però independent del Quarter, on “s’han de fer clots per als fonaments, uns clots que serviran de cata, però que probablement no arribin tan a baix com a l’altre solar”, ha explicat el delegat d’Urbanisme, Bartomeu Cifre Bennàssar.

En qualsevol cas, els terminis d’execució de les obres de restauració de la Peixateria i l’antic Quarter es veuran afectats per aquestes troballes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT