ANUNCIEN L’ENDURIMENT DE LES RESTRICCIONS DEL NIVELL 4 ANTI-COVID

820

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va anunciar ahir, diumenge 27 de desembre, l’enduriment de les restriccions del nivell 4, de risc extrem per contagi de covid-19. Aquestes noves mesures s’adopten per “evitar la relaxació social i les aglomeracions al màxim”, ja que, ara mateix, el risc de contagi per covid-19 continua essent extrem. Per això, estan dirigides molt especialment al sector de la restauració i del comerç.

Les noves mesures entraran en vigor dimarts, després d’haver-se publicats al BOIB i es mantindran fins al dia 11 de gener.

Entre les mesures anunciades pel Govern, hi ha el tancament de bars i restaurants a les 18 hores i dels comerços a les 20.

L’aforament de les terrasses haura de ser del 75 per cent de la capacitat autoritzada. Es podrà continuar oferint servei de menjar a domicili fins a la mitjanit.

PUBLICITAT

A més a més, les grans superfícies no podran obrir els caps de setmana ni festius. De fet, l’aforament als aparcaments de les grans superfícies es limitarà al 50 per cent.

Aquestes restriccions no afecten les benzineres ni els comerços dedicats a l’alimentació, productes higiènics i farmàcies, entre d’altres.

En principi, el toc de queda es manté a les 22 hores, però, la presidenta Armengol va recomanar que tothom “sigui a casa seva a partir de les 20 hores”.

Cap d’any

Tant la nit com el dia de Cap d’any, el toc de queda a Mallorca es manté a les 22 hores i la limitació en les reunions es manté en sis persones de dos grups de convivència diferents.

Finalment, des del Govern, apuntaren que, de moment, no tenen previst fer cap confinament perimetral a municipis i zones més afectades.

La incidència acumulada de contagis durant els darrers 14 dies, ha batut rècords en situar-se en 607 casos per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, la presidenta Armengol va recordar que, amb el coronavirus, “la pujada és absolutament exponencial i la baixada és més lenta, per la qual cosa s’intenta evitar aquesta corba ascendent accelerant les mesures”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital