AMARG DE RAFAEL GALLEGO AL CLUB POLLENÇA

187

“No entenc com Espanya no ha excavat amb les seves pròpies mans tot el camp de Granada per recuperar el cos del seu poeta. No entenc una nació que no hagi donat un càstig històric als seus assassins” són paraules de Leonard Cohen sobre Federico García Lorca.

Federico García Lorca és el bessó d’Amarg, l’obra de teatre que va escriure Rafael Amargo i que aquest dissabte 28 de novembre, a les 20’30 hores, es podrà veure al Club Pollença.

Les persones interessades en assistir-hi han de reservar plaça, ja que, si bé l’entrada és gratuïta, l’aforament està limitat degut a la pandèmia del coronavirus. Per fer aquesta reserva, cal passar per Can Llobera o telefonar al 971530108 extensió 200, entre les 11 i les 14 hores, de dilluns a divendres.

L’obra

Amarg sorgeix de la pulsió per projectar una visió, d’expressar una convicció ferma a través de la ficció. Arran de ‘Cavalls davall l’arena’, una peça breu presentada al concurs de Teatre de Barra, que va rebre els premis de millor text, millor espectacle i millor actriu, Gallego va aprofundir en una realitat volgudament silenciada com és la dels represaliats.

PUBLICITAT

Així, si la història de ‘Cavalls davall l’arena” era la de la darrera nit de Federico García Lorca a la terra, abans de ser afusellat per les seves idees ‘modernes’. La història d’Amarg és la també la de totes les represaliades, els perseguits o els torturats per les seves idees; i d’aquells avançats als temps que decidiren viure lliures i ho pagaren car.

La companyia

Amarg de Rafael Gallego arriba de la mà d’Òrbita Produccions. Representat per Núria Fiol, Ona Boarràs i Marina Nicolau, Amarg compta amb la música en directe de la percussionista Naile Sosa. Dirigeix el muntatge Josep Ramon Cerdà.

Òrbita Produccions neix l’any 2012 amb la vocació de dinamitzar, enriquir i donar suport a l’oferta artística balear i de generar esdeveniments culturals i literaris que siguin alhora testimoni i motor de la vida cultural de la nostra societat. Òrbita vol ser un actiu cultural, generant materials propis que diversifiquin i complementin l’oferta del sector públic i del privat. Ha produït vuit edicions del Teatre de Barra, l’espectacle Els desorientats reis d’Orient (2014), les obres de teatre domèstic Les estranyes visites (2014) i Què serà, serà…? (2016), i el muntatge Es Güelu (2016).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT