ALTERNATIVA PRESENTA UNA MOCIÓ PER MILLORAR L’AJUDA ALIMENTÀRIA

295

Alternativa per Pollença presentarà una moció per a la millora de l’ajuda alimentària dels Serveis Socials en l’actual context de crisi. Això serà en el transcurs de la sessió plenària ordinària del mes de novembre que se celebrarà el proper 26 de novembre.

La intenció d’Alternativa és “millorar l’ajuda alimentària que actualment s’està donant des dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Pollença per tal de pal·liar les conseqüències devastadores per a moltes famílies de l’actual crisi”.

Context

Des d’Alternativa, apunten que “d’ençà de la declaració de la pandèmia per covid-19, hem assistit a un increment de famílies usuàries dels Serveis Socials municipals, a causa de l’enorme impacte que ha tengut a un municipi dedicat bàsicament al monocultiu turístic com Pollença. La paralització de l’activitat econòmica ha tengut conseqüències socials devastadores per moltes famílies, que han vist com es quedaven sense feina i sense la possibilitat de poder-ne trobar com a mínim fins a la propera temporada turística, si és que aquesta acaba sent possible. I si a tot això afegim els elevats preus dels lloguers, i la pròxima arriada del fred el qual incrementarà la despesa elèctrica; la situació per a molts veïns de Pollença pot arribar a ser desesperada.

Davant aquesta situació excepcional, creim que les formules, plantejament i criteris no poden ser els habituals; i així ens trobam que els sistemes utilitzats fins ara (repartiment de bosses, targetes de compra i pagament en espècie per punts) mostren diferents mancances.

PUBLICITAT

En primer lloc no discriminen entre les famílies que tenen alguns ingressos i les que en tenen de mínims o directament no en tenen. I en aquests darrers casos consideram necessari concedir ajudes econòmiques per a aliments, ja que l’actual ajuda alimentària, repartida un pic al mes, és
insuficient.

Atenció als infants

També consideram vital prestar atenció al col·lectiu més vulnerable i exposat a la pobresa com són els infants i garantir que puguin tenir assegurat el consum de fruita i verdura, i de lactis recomanat per a la seva correcta alimentació, cosa impossible per a moltes famílies amb l’actual
ajuda alimentària de sistema de punts.

Perspectiva de gènere

I evidentment també creim necessari que el sistema d’ajudes dels serveis socials incorpori la perspectiva de gènere i no penalitzi a les dones pel simple fet de ser dones.

Per tot això demanam que es concedeixin ajudes econòmiques per aliments i, no ajudes en espècie, a aquelles famílies que necessiten ajuda per cobrir l’alimentació completa o gairebé completa; i si no, com a mínim, complementar l’actual ajuda en espècie amb vals de compra per
carn i peix, però sobre tot per a productes de fruita i verdures, que s’assigni per sistema mig litre de llet diari per cada infant i adolescent, la família del qual rebi l’ajuda alimentària, sense que comptabilitzi en la despesa de punts, i que s’elimini tot el que penalitza la dona pel fet de serho i
per tant, assignar per sistema a cada dona compreses suficients per cada cicle menstrual i mig litre de llet diari per a dones embarassades, lactants i perimenopàusiques, sense que comptabilitzi en la despesa de punts.”

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT