ALAN PONTE FA UNA CRIDA A LA SOLIDARITAT DELS ESTRANGERS PER COL·LABORAR AMB CÀRITAS PORT DE POLLENÇA

729
Basta veure les coles dels menjadors socials i centres d'assistència social de Palma per entendre la dimensió de la crisi.

L’ex-president del Reial Club Nàutic del Port de Pollença, Alan Ponte, envia una comunicat en què sol·licita als estrangers, residents (permanents o estacionals) a Pollença, perquè puguin aportar alguna ajuda econòmica a través de Càritas Parroquial Port de Pollença, el responsable del qual és el Rector Danilo Urzeda.

L’ex-president del RCNPP ha contribuït personalment a aquesta iniciativa solidària per pal·liar, “en la mesures de les possibilitats de cadascú”, les gravíssimes dificultats econòmiques que afecten un gran nombre de persones al municipi. “Persones que ara més que mai -senyala Ponte- necessiten l’ajuda urgent dels que poguem contribuir a posar una tireta a aquesta gravíssima situació d’emergència social”.

Destaca l’expresident del RCNPP que al municipi s’ha establert un conveni de col·laboració entre l’ajuntament de Pollença i Càritas Parroquial, on el passat mes de setembre es va inaugurar el Centre de Distribució d’Aliments, l’objectiu del qual és distribuir aliments de primera necessitat i productes d’higiene entre les famílies més vulnerables del Port de Pollença. El Centre de Distribució d’alimnets està coordinats pels tècnics de Serveis Socials, el rector de la parròquia de Pollença i del Port, Danilo Urzeda, i la treballadora social Puri López.

“La pitjor crisi generada per aquesta pandèmia -afegeix Ponte- és l’agonia que pateix una gran part de la població local per falta de recursos econòmics. Basta veure les coles als menjadors i als centres d’assis`tencia social de Palma i altres punts de l’illa per adonar-se del drama que està generant aquesta situació. Una de les imatges més dures que hem vist aquest any és la que han publicat alguns mitjans mostrant homes, dones i infants, de tota condició social, fent cola per rebre aliments bàsics. És una imatge que encongeix el cor i que ens retorna als terribles anys de la posguerra. És dramàtic. S’ha de destacar la feina de coordinació entre Serveis Socials i Càritas Parroquial per poder atendre i ajudar les famílies més vulnerables del municipi que van tant a Serveis Socials com a Càritas”.

PUBLICITAT

“Vull, en aquest sentit, destacar a més a més la contribució que Lord Lupton (propietari de la Fortalesa) ha fet a l’Ajuntament a través d’aliments que han estat destinats a l’esmentat Centre de Distribució i repartits a totes les famílies que van a l’esmentat centre”.

L’ex-president del Reial Club Nàutic, Alan Ponte, fa una crida per pal·liar la crisi econòmica derivada de la covid-19.

Alan Ponte recorda que l’aturada de l’activitat a bars, restaurants i hotels està creant una greu aturada i un afecte dominó a l’economia local d’escala que pràcticament depèn del turisme. “El tancament està deixant molts ciutadans sense cap ingrés i està provocant una dolorosa crisi social davant la qual no podem quedar passius. Per això anim a totes les persones que puguin aportar el seu granet d’arena a què ho facin amb la seguretat que les seves donacions seran ben rebudes per poder ajuda les famílies que estan patint aquesta crisi econòmica provocada per la pandèmia de la covid-19″.

“Les aportacions -prossegueix Alan Ponte- seran gestionades per Càritas Parroquial del Port de Pollença a través de Danilo Urzeda i Puri López, que actualment coneixen la situació per la qual estan passant moltes famílies que s’apropen a Càritas per demanar ajudes. Anim els meus amics i coneguts residents estrangers a què s’involucrin personalment en aquest problema per intentar ajudar a qui són els nostres veïnats. La recent contribució alimentària de Lord Lupton m’ha servit d’estímul personal per fer una aportació econòmica i també per convidar els altres a seguir l’exemple. Avui, més que mai, es fa precisa la col·laboració de tots. Ens hem d’involucrar”.

Precisament i en referència als seus conveïns, Ponte aprofita per recordar l’estreta relació amb la gent de Pollença i del Port que mantenia la seva estimada dona, Martine Chantenay, traspassada fa gairebé tres anys. “Va arribar a Pollença per primera vegada el 1950 quan tenia 5 anys, i des d’aleshores, cada any, ha passat llarges estances en aquest poble on sempre es va sentir estimada i acollida. Ara mateix estaria patint per l’alarmant situaicó social i segur que faria l’impossible per ajudar. No puc defraudar la seva memòria”.

Ponte fa aquesta crida en un moment especialment delicat, ja que a vegades hi ha dificultat perquè alguens persones puguin accedir a algun tipus d’ajudes socials per temes burocràtics, o per la situació administrativa d’alguns d’ells. Ens trobam en una situació on la pobresa ha crescut, entre famílies, del sector de l’hosteleria, del comerç, famílies que anteriorment subsistien, ara s’han vist afectats per la situació, veient-se obligats a estar a ERTOS i alguns a perdre els seus llocs de feina.

Per això animam a tothom a poder pal·liar aquesta situació, en què estam vivint, a través de les vostres aportacions. Qualsevol gest suma.

Qui vulguin col·laborar amb aquesta iniciativa solidària poden posar-se en contacte amb el Rector de Pollença, Mossèn Danilo de Urzeda Pereira, a través del telèfon +34 674 730 674, de la treballadora social de Càritas Parroquial del Port de Pollença, Puri López, a través del +34 660 982 127 o del mateix Alan Ponte +34 620 910 415.

El número del compte bancari de la Parròquia del Port de Pollença a Colonya Caixa Pollença és:

IBAN: ES 65 2056 0001 0810 0104 7610          

Concepte: SOS POLLENÇA

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT