AJUNTAMENT I CONSELL DE MALLORCA ACORDEN AGILITZAR ELS TRÀMITS PER PROGRAMAR ACTIVITATS CULTURALS

157
Foto: Consell de Mallorca.

L’ajuntament de Pollença figura entre els municipis que signaran amb el Consell de Mallorca un protocol per agilitar els tràmits per programar activitats cutlurals.

El Consell Executiu va aprovar aquest dimecres 16 de desembre el conveni que signaran el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i els ajuntaments de Mallorca per desenvolupar activitats del catàleg d’activitats culturals del Consell de Mallorca (CACIM) durant el període comprès entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de setembre de 2021 i que agilitarà els tràmits.

El Consell repartirà prop de 800.000 euros

«En total, per al període esmentat, 51 ajuntaments de l’illa disposen de 780.550 euros que facilitaran la programació d’activitats culturals, des de teatre fins a foment de la lectura i rutes culturals, amb l’objectiu de fer arribar al cultura arreu de Mallorca. Donam suport econòmic als ajuntaments i els oferim un catàleg d’activitats d’on triar», ha explicat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, qui ha afegit que «aquest conveni beneficia, d’una banda, el teixit cultural, perquè es programaran activitats d’empreses mallorquines i, de l’altra, reverteix a la societat de cada municipi».

Aquest conveni el signaran 51 ajuntaments de Mallorca que, amb les subvencions que rebran, podran programar algunes de les 553  activitats que formen part del catàleg d’activitats culturals del Consell de Mallorca (CACIM) després de la darrera ampliació en què s’hi varen incorporar 68 activitats noves.
 
L’import de l’ajuda és diferent a cada municipi en funció de la seva població. Cada conveni especifica quina quantitat es destina a la programació d’espectacles de les diferents seccions culturals.

PUBLICITAT

Com a novetat, el conveni inclou que també poden ser subvencionables les despeses abonades en concepte d’indemnització de l’ajuntament a l’artista/ empresa/companyia en el supòsit que, per circumstàncies de força major degudament acreditades, l’espectacle no s’hagi pogut fer.

20.000 euros per al Festival de Pollença

Per altra banda, aquest mateix dimecres 16 de desembre, el Parlament de les illes Balears va aprovar una esmena d’El Pi – Proposta per les illes Balears als Pressupostos autonòmics, en matèria de Cultura.

En aquesta esmena, El Pi demanava una subvenció de 20.000 euros per al Festival de Música de Pollença. I ha estat aprovada per 37 vots a favor, 18 abstencions i cap vot en contra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT