AJUDES DE 1.500 EUROS PER AL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ

220
La presidenta Cladera presenta els ajuts a la restauració.

El Consell de Mallorca ha presentat una línia d’ajudes per al sector de la restauració. Aquesta convocatòria exprés, anunciada pocs dies després d’haver activat el nivell 4 de risc extrem de contagi de coronavirus, pretén pal·liar els efectes de les restriccions entre els negocis que han tengut obert durant el mes de desembre o bé han hagut de tancar justament per mor de les restriccions.

Cada propietari podrà sol·licitar una ajuda de 1.500 euros. Ara bé, aquells restauradors que tenguin més d’un local podran obtenir una ajuda de fins a 3.000 euros.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat la convocatòria extraordinària d’ajuts per pal·liar els efectes de la covid-19, aquest divendres 18 de desembre. Les ajudes al sector de la restauració de Mallorca seran atorgades a través de la Fundació Mallorca Turisme.

Qui pot demanar les ajudes?

És una línia de subvencions destinada a establiments de restauració que romanguin oberts aquest mes de desembre o bé els que aquest mes estiguessin oberts i hagin hagut de tancar per no poder fer front a les restriccions del nivell 4 d’alerta per la covid-19.

PUBLICITAT

El pressupost destinat a aquesta convocatòria és de 5 milions d’euros, aportats al 50 per cent pel Consell Insular i pel Govern de les Illes Balears. Cada beneficiari pot accedir a partir de diumenge a una ajuda de 1.500 euros i, en el cas de tenir més d’un negoci de restauració, fins a un màxim de dues, és a dir, 3.000 euros.

Protegir l’economia

La presidenta Cladera ha destacat que, «ateses aquestes circumstàncies, es fa imprescindible ajudar els bars i restaurants de les Illes Balears, amb la qual cosa protegim també la nostra economia». Per això, ha remarcat la reacció de la institució amb aquesta convocatòria exprés: «hem posat en marxa la maquinària del Consell i hem facilitat la tramitació. Teníem clar que la urgència demanava agilitat, rapidesa i facilitat per accedir als ajuts. Per això hem posat en marxa una plataforma online, àgil i intuïtiva des d’on tramitar l’ajut de manera electrònica i simplificada».

Tal com ha dit la presidenta, «en menys d’una setmana de l’anunci del nivell 4, i quatre dies després de l’entrada en vigor de les noves mesures, els establiments de restauració de Mallorca ja podran sol·licitar les ajudes» [referint-se a diumenge 20]. Paral·lelament, s’han mantingut contacte amb els agents socials i econòmics per perfilar i explicar la convocatòria i s’han explicat els ajuts als batles i batlesses dels municipis.

“Per damunt de tot hi ha la salut”

La presidenta ha conclòs la seva intervenció recordant que «és un moment dur i una situació difícil, però per damunt de tot hi ha la salut». Per això, ha demanat precaució a la ciutadania.

Donant suport a aquest sector de l’economia, el Consell de Mallorca vol també contribuir a mantenir la xarxa de restauració que fa de l’illa la destinació líder que és actualment, amb la finalitat de poder reactivar tan aviat com sigui possible l’activitat turística de l’illa.

En aquesta línia, el Consell anima la ciutadania a reservar àpats per endur als establiments locals i fer ús de la possibilitat de l’anomenat take away.

Tramitació àgil

Per afavorir al màxim l’agilitat en la tramitació de sol·licituds, el procés de sol·licitud es farà per registre electrònic. S’ha habilitat el web https://restauracio.fundaciomallorcaturisme.net, a través de la qual es pot accedir tant a la informació sobre la tramitació com a l’espai de gestió administrativa en línia. Cal recordar que els ajuts es podran sol·licitar a partir de diumenge.

S’ha editat un manual informatiu i un vídeo, en castellà i català amb traduccions a l’anglès i alemany, amb totes les passes de gestió per facilitar al màxim el procés de sol·licitud.

Així mateix, del dilluns 21 fins al dimecres 23 de desembre s’instal·laran punts informatius i de tramitació d’ajudes als ajuntaments d’Esporles, Andratx, Capdepera i Algaida, en horari de 8 a 15 h. Així mateix, s’han habilitat dos telèfons de cita prèvia per ser atesos en aquests punts d’atenció: 610 58 29 39 i 971 21 96 48. Estaran disponibles els dies 18, 21, 22 i 23, de les 12 a les 19 h. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT