AIXÍ SERÀ EL NOU EDIFICI DE LA PEIXATERIA, QUE ESTARÀ ACABAT A FINALS DE 2021

576

Si no hi ha cap més contratemps, com la troballa de noves restes arqueològiques, el nou edifici de la peixateria de la Plaça Major serà una realitat dins el 2021. Fins al 13 de gener el projecte està en exposició pública i es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Pollença. Com vàrem explicar a aquest article, el projecte és molt semblant al que s’havia d’executar durant l’anterior legislatura i que va quedar aturat a causa de la troballa de les restes d’un cementiri musulmà. De fet, consisteix en una modificació de l’anterior projecte, amb la diferència que no es rehabilitarà l’edifici preexistent, sinó que s’alçarà de nova planta. Segons el nou projecte, les tasques de demolició que es realitzaren anteriorment deixaren al descobert uns fonaments i murs de càrrega insuficients. Només es conservarà el mur central de planta baixa que té un arc de marès que es comparteix amb el veïnat.

El pressupost inicial del contracte per fer el nou edifici és de 289.525,57 euros i s’haurà d’executar en un termini de 8 mesos. Per tant, no serà fins a la segona meitat del 2021 que veurem l’edifici acabat. Cal recordar que aquesta nova edificació no només ocupa l’espai de l’antiga peixateria, sinó que també es farà a sobre de l’antic quarter de la policia local. Per aquest motiu, la planta baixa tindrà una superfície útil de 80 m2, mentre que el primer pis serà de 35 m2.

Pel que fa als usos encara no són definitius, però el projecte especifica que “en aquest moment la intenció és ubicar una oficina d’informació turística a planta baixa amb comunicació a la porxada que podrà servir com espai expositiu obert i a la planta pis ubicar la ràdio municipal.” A més “la porxada servirà suport a les activitats que es desenvolupen a la plaça”. A la planta baixa també hi ha projectat un bany públic amb un bany adaptat.

Respecte de l’aspecte exterior de la nova construcció, el projecte especifica que “la porxada enfront de la plaça es realitzarà amb columnes i uns cavalls de ferro amb una estètica formal similar als cavalls de l’antiga porxada de la peixateria”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT