AIXÍ HAN COMENÇAT LES FESTES DE POLLENÇA

686

Ahir, dia 26 de juliol, Santa Aina, com mana la tradició, va començar la Patrona de Pollença. Però, això sí, una patrona diferent i molts dels seus actes més destacats eliminats o dut a terme d’una manera “discreta”. De bon matí i sense fer-ho cap convocatòria pública, es va penjar la bandera de la façana de l’Ajuntament. Hores més tard, repicaren les campanes i tronaren els canons, però, igual que la penjada de bandera, es va fer sense avisar i d’un indret inèdit, des de dalt del Calvari, Els escopeters tan sols es posaren el vestit de Cristià. Uns vestits que, malauradament, passaran una altra Patrona dins els armaris de totes les cases de Pollença.

El pregó

I el vespre, va ser el torn del pregó i del concert de la Banda de Música de Pollença al claustre de Sant Domingo. La revetlla va començar amb la lectura del pregó, a càrrec de Josep Luis-Reig, titulat “Traspassa la boirada”. El discurs del psicòleg pollencí es va desenvolupar en dos eixos. Per una banda, va rememorar les fetes de la patrona de la seva infància i adolescència; i d’altra, va parlar com a psicòleg doctorat en Mindfulness, de la importància de la superació davant sofriment.

Després del pregó, va ser el moment de la banda de música que va interpretar sota la batuta de Miquel Gaya Reynés peces de Palanca, Korsakov i Bert Appermont. Per acabar, com no podia ser d’altra manera va sonar l’Alborada, de Nicolás de Castro, el Visca Pollença i En Guerrilla, posant el pels de punta a tots els assistents. A continuació compartim aquests moments:

Actes d’avui

Avui, 27 de juliol, continuen els actes de la Patrona.

PUBLICITAT
A les 19:00 a la plaça de Ca les Monnares hi haurà animació infantil a càrrec de “El viatge al món de n’Aina”, que estrenarà el format “fascicles”, format per un contacontes i quatre ambients de joc.
A les 20:30, al pati de l’Ajuntament, tindrà lloc la presentació del llibre “El contraban i l’estraperlo de la Postguerra. Pollença 1939-1965”
A les 20:30 (hi ha hagut un canvi d’hora!) a Ca n’Escarrixo, hi haurà el Concert Jove, organitzat pel Punt Jove. Actuaran O-ERRA, Enrockats i Aftersuns. L’obertura de portes serà a les 20:00.
A les 22:00 al Claustre de Sant Domingo, hi haurà concert del cantant Petit, que oferirà un concert benèfic. La recaptació anirà adreçada a Càritas. Cal reservar entrada a ticketib.com.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT