AIXÍ FUNCIONARÀ EL CENTRE DE SALUT DURANT LA FASE 1 DE DESCONFINAMENT

823

Analitzat el Pla de Transició a la Nova Normalitat avançat ahir pel Govern espanyol, els Centres de Salut del municipi de Pollença avancen quin serà el funcionament durant la Fase 1 de desconfinament, que entrarà en vigor a partir del 4 de maig, però que no serà efectiu fins al dilluns 6 de maig.

Segons han informat des de la coordinació dels centres sanitaris, es manté el triatge telefònic. En aquest sentit, destaquen que és molt important telefonar sempre abans d’anar al Centre de Salut. Però s’amplia el servei d’analítiques i de vacunació. Per això les instal·lacions sanitàries, s’han hagut de reestructurar per garantir el distanciament social i altres mesures de seguretat que s’han de complir durant la Covid-19.

Al Port de Pollença, el Centre de Salut continuarà obrint els matins i la pediatria es mantindrà unificada a Pollença. Ara bé, la comare atendrà al Port.

Telefonar sempre

La setmana que ve continuen amb consulta telefònica primer. Això és “molt important: No s’ha de venir al Centre de Salut sense cita, sempre s’ha de telefonar primer, com fins ara. A partir d’aquí intentarem que cada pacient pugui xerrar amb el seu metge. Això no sempre serà possible, per la qual cosa demanam paciència”, diu la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero qui assegura que “intentarem que sigui així”.
Per altra banda, continuaran separant els pacients segons la simptomatologia que tenguin, respiratòria o no respiratòria. En aquest sentit, la Doctora Valero senyala que “hem de pensar que el Covid continua entre nosaltres i ens hem de protegir més que mai”.

PUBLICITAT

Més analítiques

Com a conseqüència de la Fase 1, “augmentarem la realització d’analítiques, donat que augmenten les consultes a Hospitals i hem d’assegurar la realització de les analítiques que se sol·liciten per a les consultes, les de pacients crònics que no es poden demorar i les urgents”, diu la coordinadora del Centre de Salut. En aquest sentit, apunta que les persones que s’hagin de fer anàlisi seran citats “cada 5 minuts i pendrem mesures per assegurar el distanciament a la sala d’espera”.
Per altra banda, tornen fer targes sanitàries (rompudes o caducades), sempre amb cita prèvia.

Pediatria a Pollença

Pediatria augmenta la consultes i vacunes que es faran fins als 3 anys, mentre que ara només se’n feien fins a l’any i mig. Tots el nins, siguin de Pollença com del Port, es continuaran atenent al Centre de Salut de Pollença. I, com s’ha fet durant aquestes darreres setmanes, continuen amb el triatge telefònic. Com amb els adults, “diferenciarem dos circuits per evitar contagis”, senyala la Doctora Valero.
Degut a aquestes reestructuracions i per temes de seguretat i espai, la comare atendrà al Port de Pollença de dimarts a divendres, mentre que el dilluns capvespre continuarà a Pollença. I, com tots els serveis sanitaris al Centre de Salut, ella també continuarà amb el triatge telefònic primer.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT