AIXÍ ES FAN LES CLÀSSIQUES ALBERGÍNIES FARCIDES

1376

Les albergínies farcides o a la mallorquina és un dels plats més clàssics de l’estiu a Mallorca. Quan els horts comencen a donar fruit, aquest es converteix en un plat ineludible per a qualsevol casa de l’Illa.

Com la resta de plats de la gastronomia tradicional, les albergínies farcides tenen tantes variants com famílies hi ha que les elaboren. Totes són igual de vàlides. Això sí, tenen en comú que la pell de les albergínies es farceix amb la seva pròpia polpa cuita i carn picada.

La manera clàssica de fer-les és fregides, que és com surten més gustoses, però cada vegada més les cuineres i cuiners opten per fer-les bullides o al forn perquè siguin més “light”.

Una altra diferència entre les diferents receptes és la salsa, que té de base un sofrit i la tomàtiga. El sofrit es pot fer amb ceba o pebre vermell, igual que la salsa del tumbet.

PUBLICITAT

Per acompanyar el plat l’opció més habitual són les patates fregides, però va a gust de cadascú.

La recepta que compartim a continuació és la que fa na Catalina Palou de Pollença, qui confessa que, normalment, les sol fer bullides, però que, a ca seva, sempre les feien fregides.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 Albergínies mitjanes

Sal

Oli

400 grams de carn picada

Pebre bo

1 ou

2 pebre vermells

3 tomàtigues

Mitja cabeça d’alls

ELABORACIÓ

1 – Xapa les albergínies pel llarg i fes petits talls longitudinals perquè es coguin més bé.

2 – Posa-les dins aigua amb una bona grapada de sal devers 20 minuts.

3 – Eixuga-les i posa-les a fregir amb molt d’oli. Hi ha l’opció de fer-les bullides o al forn.

4 – Quan estiguin daurades posa-les damunt paper absorbent per llevar l’excés d’oli.

5 – Quan comencin a refredar lleva la polpa amb una cullera procurant no espatllar les barquetes que formen les pells.

6 – Capola tota la polpa i, dins un recipient, mescla-la amb la carn. Posa una mica més de carn d’albergínia.

7 – Salpebra la carn i posa-li un ou.

8 – Mescla bé el farcit i comença a omplir les barquetes.

9 – Reserva-les.

10 – Per fer la salsa trosseja els pebres vermells i posa’ls a fregir amb un ditet d’oli.

11 – Afegeix els alls sense pelar.

12 – Ratlla les tomàtigues.

13 – Quan el pebre ja estigui daurat tira-hi la tomatiga.

14 – Salpebra i deixa-ho coure a foc fluix mitja horeta.

15 – Mentrestant, arrebossa la part de damunt de les albergínies farcides amb ou i galleta picada.

16 – Fregeix-les amb els farcits cap abaix i col·loca-les dins una greixonera o font.

17 – Reparteix la salsa per damunt i… bon profit!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT