AIXÍ ERA CALA BARQUES FA 137 ANYS

714

L’octubre de l’any passat publicàrem aquest article on explicàvem l’interessantíssim projecte “Les Illes Balears abans i després”, desenvolupat per al dissenyador menorquí Lluc Julià. Aquest projecte consisteix a realitzar fotografies actuals dels gravats que apareixen al Die Balearen, de l’arxiduc Lluís Salvador. Tot i que Julià va començar a realitzar aquestes fotografies l’any 2002, no va ser fins a l’any passat que va compartir tot el seu treball a la pàgina web diebalearen.com.

El projecte continua viu i contínuament es va ampliant amb noves imatges. La més recent és aquesta que us mostram a aquesta entrada i que mostra Cala Barques, a Cala Sant Vicenç. El gravat original és de 1884 i es troba al “Die Insel Menorca. Die Balearen geschildert in wort und bild, v.V. II”; mentre que la imatge actual està presa per Lluc Julià el dia 30 d’abril d’enguany.

Recomanam una visita a la web diebalearen.com, on hi ha un bon grapat d’imatges i gravats de l’Arxiduc, tant de Mallorca, com de Menorca i les Pitiüses, amb la seva localització exacte. A més, Julià ha posat en marxa ara aquest canal de YouTube on es poden veure tots els gravats amb les imatges actuals en una suau transició en vídeo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar