DOWN URBAN EN UN INTENSÍSSIM DISSABTE DE SETEMBRE A POLLENÇA

5

Demà, hi haurà la quarta edició del Down Urban Pollença, una vistosa cursa de descens en bicicleta que coincideix en un intensíssim dissabte de setembre. De fet, hi haurà futbol, teatre, conferència, concert i degustació comentada, a més de la pujada a Lluc a peu des de la Part forana. Anem per parts…

Down Urban Pollença

Els germans Guillem i Ignasi Jorba, dos coneguts riders a nivell internacional, participaran a la Down Urban Pollença, on també prendran part dues riders femenines una de les quals debutarà per primera vegada al circuit pollencí.
Entre les 9 i les 13 hores, de demà 9 de setembre, hi haurà entrenaments lliures i a les 16 hores, començarà la competició. El recorregut serà pels carrers Guillem Cerdà Cànaves, Porquer, Creus, Monti-sion, Moro, Ramon i Picó, i del Temple per acabar a la plaça Major
Els participants competiran a les modalitats enduro i descens. Per entrenar caldrà fer una preinscripció a les 9 hores de demà mateix i caldrà estar federats. Les inscripcions a la cursa es faran a les 15 hores.
Aquest és el primer Down Urban que organitza el club North Riders, format fa pocs mesos per corredors de pollencins i poblers.

Pàdel i futbol

L’Associació d’Amics de Sant Antoni del Port de Pollença ha programat un intens cap de setmana esportiu. D’una banda, des d’ahir i fins demà 9 de setembre, a les pistes de pàdel de l’hotel Duva, es disputa el Torneig Internacional de Pàdel que enfronta els jugadors del West Hants Club i del Club Sport Duva. Els partits es disputen cada dia entre les 17 i les 19 hores.
A més d’aquest Torneig, demà dissabte 9 de setembre, a les 19’30 hores, al camp de futbol del Port, hi haurà un partit en què s’enfrontaran l’AGF de Dinamarca i els veterans del Port de Pollença.

PUBLICITAT

Teatre: Clàssics a l’estiu i titelles

Demà, dissabte 9 de setembre, a les 20 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà la cinquena edició de Clàssics a l’estiu. Els alumnes dels tallers de teatre que imparteix l’actor Carles Pujols posaren en escena l’Entremès de les heroiques fadrines Aumallutx de Llorenç Moyà. L’entrada és de franc.
I diumenge 10 de setembre, a les 11’30 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port, la companyia La Puntual representarà Pipa, la titella meravella; un espectacle per a infants majors de 2 anys. Pipa conta els seus viatges, parla dels seus amics i ensenya jocs i bromes que ha après. Aquest és un espectacle gratuït.

Conferències, música i gastronomia

Demà, dissabte 9 de setembre, a les 20 hores, a l’hostal Oriola de Sant Vicenç, l’arqueòleg subaquàtic, Sebastià Munar, parlarà sobre “Història sota el mar, 2.500 anys de naufragis en aigües de Mallorca”. La vetlada continuarà amb la música de Clàudia, en directe. Aquest acte és organitzat per l’Associació de Veïns de Sant Vicenç i és gratuït.
També demà 9 de setembre, a les 20’30 hores, a l’església del Port de Pollença, el quartet femení de violoncel·listes d’Scordacello oferiran un concert de música clàssica per recaptar fons per a les obres d’aquella parròquia. El preu de l’entrada és de 6 euros.
Finalment, demà 9 de setembre, a les 21 hores, a can Llobera, hi haurà un sopar degustació amb comentaris del professor de llatí Pep Campillo sobre “Els plaers de Roma: Sexe, drogues i Neró”. És possible que aquesta activitat es repeteixi, ja que hi ha hagut molta demanda i les 30 places fa dies que estan exhaurides. De moment, s’ha obert una llista d’espera i s’informarà sobre una possible nova convocatòria.

De Pollença a Lluc a peu

Per acabar amb aquest atapeït dissabte, la nit del 9 al 10 de setembre, Pollença participarà a la Pujada a Lluc a peu de la Part Forana.
A les 2’30 hores de la matinada, els participants es concentraran a ca n’Escarrinxo per poder començar a pujar seguint un itinerari “peculiar”. Des de Pollença fins al Pi de son Grua, els marxaires van per la carretera general. En aquell punt, es desvien per enfilar el camí vell fins a Lluc. Una vegada allà, comparteixen berenar i, acte seguit, participen en un acte a l’Acolliment, on cada municipi fa les particulars ofrenes a la Mare de Déu de Lluc. En acabar tot plegat, hi ha un autobús per baixar cap a Pollença.
La Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana és organitzada per l’Associació d’Antics Blauets, que compta amb el suport de l’ajuntament de Pollença que paga l’autobús de retorn.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT