ÀFRICA AGRAEIX POLLENÇA

258

Rotary Club Pollença

Eren els voltants del 1900 quan esclatava la pandèmia de POLIOMIELITIS. Una malaltia que va matar moltíssima gent i que avui en dia encara fa que molts supervivents necessitin intervencions quirúrgiques per pal·liar seqüeles produïdes per la malaltia.

Ara en el moment en que ens trobem immersos en una altra pandèmia, la COVID-19, ens arriba la gran notícia de que Àfrica ha estat declarada lliure de la polio.

Aquesta notícia es deu a diferents factors entre els quals destacarem en primer lloc l’enorme tasca investigadora amb els mitjans d’aquell temps que va servir per descobrir la vacuna dels doctors Jonàs Salk i perfeccionada pel doctor Sabin, autèntics herois i anomenats sense cap exageració: Salvadors de la humanitat.

PUBLICITAT

Però també volem destacar com l’any 1979 ROTARY va iniciar un projecte que podríem anomenar “impossible d’assolir”, però que el temps està demostrant que amb determinació, compromís i EQUIP es pot arribar a triomfar. Com ara amb el coronavirus.

Rotary va demanar la col·laboració dels clubs Rotary de tot el món i els clubs anaren cercant ajudes, donacions, organitzant esdeveniments, implicant autoritats, és a dir, demanat ajuda al poble. I el poble al llarg d’aquests anys ha donat el seu suport a la lluita contra la polio, així com és un deure remarcar-ho en moltes altres iniciatives d’ajut social, de caire solidari, d’ajut al qui ho necessita. Resumint, ajut als més desfavorits, per intentar un món més just sense importar edat, sexe, color de pell o nacionalitat.

Entre aquests bons samaritans hi ha Pollença i els voltants de la zona nord de Mallorca, Sa Pobla, Alcúdia, Muro. Són també mereixedors d’entrar en el grup de col·laboradors que rebin l’agraïment del poble africà. I aquest agraïment que ens arriba d’allà, ha d’anar acompanyat del desig que, de ben segur, tenen els africans, de que ara respectem les normes, seguim les instruccions i recomanacions sanitàries i del governs comunitari i central.

Que els membres de la societat siguin solidaris, respectuosos i així, tal com passà amb la pólio, arribar a vèncer aquest virus mortífer i que poguem dir també un dia: GRÀCIES A TOTS PER LLUITAR I VÈNCER.

Pollença, setembre de 2020.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT