ACTIVITATS PER A DEMÀ, DIMECRES DE CENDRA I DIADA DE LES ILLES BALEARS

408

El Dimecres de Cendra comença la Quaresma, aquests dies entre el Carnaval i Pasqua que, un temps, tenia un significat que avui ja no té. Aquest 2017, el Dimecres de Cendra coincideix amb la Diada de les illes Balears, una festa de nova creació per celebrar l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de 1983, que ha esdevingut un dia festiu al calendari. En fi… tota aquesta introducció és per dir que, a més de tallar el Pi de Sant Antoni tant a Pollença com al Port, cosa que es farà a primera hora de demà Dimecres de Cendra, al llarg de la Diada de les illes Balears hi ha tot un seguit d’activitats socials aprofitant que és dia de festa.
Amb el Pi tallat, a les 12 hores, de demà dimecres 1 de març, al Saló d’Actes del Club Pollença, hi haurà una matinal de teatre. La companyia La Renaixença de Barcelona representarà Un món de cançons, un espectacle de titelles, de 40 minuts de durada, adreçats a un públic familiar (nins d’entre 0 i 8 anys). Pel que fa a l’argument, Un món de cançons és la història de Pinguï Iu que viatja arreu del món descobrint moltes cançons.
A les 17’30 hores, al Claustre del Convent de Sant Domingo, el grup de música Ballugall oferirà un concert de música tradicional amb ballada popular, en motiu de la Diada de les illes Balears.
Durant aquesta festa, el Centre Cultural Andalús convidarà a xocolata amb bunyols a tots els assistents.
Finalment, a les 20’30 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, hi haurà la presentació de l’antologia poètica La força del torrent. Selecció de sonets del poeta pollencí Bernat Cifre.
L’edició d’aquest volum neix arran de l’homenatge que un grup de Mestres, amics de Bernat Cifre, li feren el passat mes de setembre. Arran d’aquella jornada de reconeixement es va plantejar la possibilitat de fer una selecció de sonets i d’editar-los. Aquesta feina ha estat realitzada pel professor, Gabriel de la S.T. Sampol, qui apunta que “Cifre és un mestre en l’ús de l’eina del poeta, la llengua. Diu el que vol i ho diu com vol, domina tota la paleta de registres i tota la paleta mètrica”.
La presentació anirà a càrrec del professor Nicolau Dols i del mateix autor, Bernat Cifre. Durant l’acte, es recitaran poemes de Bernat Cifre i, fins i tot, s’interpretarà alguna peça musical a partir dels versos de Cifre.
La força del torrent. Selecció de sonets ha estat editat per El Gall Editor amb la col·laboració de l’ajuntament de Pollença i de la Fundació Rotger Villalonga. Està a la venda a les llibreries al preu de 12 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT