ACORD PER EXPROPIAR CAN FEBUS

823
L'acord per expropiar Can Febus permetran dignificar aquesta entrada a Pollença.
L'acord per expropiar Can Febus permetran dignificar aquesta entrada a Pollença.

L’ajuntament de Pollença i els propietaris dels solars coneguts com a can Febus han arribat a un acord d’expropiació amb la qual cosa, aquests terrenys de 8.700 metres quadrats, ubicats entre l’antiga fàbrica de catifes de Can Morató i el torrent de Sant Jordi, passaran a ser de propietat municipal. Així es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern format per Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina, i l’abstenció de l’oposició integrada per Tots per Pollença, Alternativa i El Pi, en el transcurs d’una sessió plenària convocada amb caràcter extraordinari que se celebrà el passat 4 de desembre.
L’expropiació es farà per mig milió d’euros, una quantitat que s’ha calculat a partir d’una valoració del metre quadrat similar a la que es va pagar l’any passat pels solars de la Vinyeta, al costat del Pont Romà. Així s’ha fet una valoració proporcional a la superfície d’aquests tres solars, propietat de tres persones d’una mateixa família, coneguts com a Can Febus rere els quals han anat diferents consistoris, ja que, a més de permetre adequar una part de l’entrada a Pollença des del Port, donarà espai per fer una zona de pàrking i una zona verda que vorejarà el torrent de Sant Jordi a l’inici de la Cova del Boter.
De fet, aquests solars estan marcats al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) com a zona verda, ben igual que el solar de can Bach, de 2.200 metres i amb una sentència que obliga l’Ajuntament a una expropiació de 2.300.000 euros.
L’anunci de l’expropiació arriba en un moment en què l’Ajuntament està en procés de licitació de les obres de condicionament d’aquella entrada, això és un projecte que contempla la dotació de serveis com aigües pluvials i il•luminació, així com construcció de voravies i pavimentació de la calçada al tram de carretera que va des de can Berenguer fins al pont de Sant Jordi. Tan aviat acabi la licitació, es procedirà a l’avaluació de les propostes i s’adjudicaran les obres que, anant bé, començaran a principis del 2016.
És més, l’Ajuntament està obligat a adjudicar les obres de l’entrada a Pollença per Can Febus dins un termini de temps si no vol perdre la subvenció del Pla d’Obres i Serveis que els va concedir el Consell de Mallorca per realitzar aquestes millores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT