A PARTIR D’AVUI, ES POT TRAMITAR EL CERTIFICAT COVID DIGITAL

341
Foto: Govern de les illes Balears.

A partir d’avui, dijous 10 de juny, Salut començarà a expedir el certificat covid digital, que permetrà als titulars de la targeta sanitària de les illes Balears desplaçar-se lliurement entre els estats de la Unió Europea. Ara bé, aquest certificat no és imprescidible per poder viatjar. En qualsevol cas, no és fins a principis de juliol quan el certificat covid digital començarà a ser operatiu.

Avui mateix, el Servei de Salut activarà tota la informació sobre aquest certificat en una pàgina web.

El certificat covid digital és una acreditació destinada a persones que:

  • Han passat la covid-19 en un període de sis mesos abans de la data d’expedició.
  • Han estan vaccinades.
  • S’han fet una prova diagnòstica amb resultat negatiu: una PCR en les 72 hores prèvies o una prova d’antígens 48 hores abans.

A partir d’avui dijous, el certificat es pot sol·licitar des del Portal del Pacient amb el sistema Cl@ve, un certificat digital o el DNI electrònic; també es podrà demanar per correu postal escrivint l’adreça que s’indicarà a la web.

PUBLICITAT

Així mateix, a partir de dilluns el certificat també es podrà expedir als punts d’atenció habilitats expressament a totes les illes:

-Hospital Son Espases

-Hospital de Manacor

-Consultes externes del Hospital Comarcal d’Inca (Carrer Juan de Austria)

-Menorca: Hospital Mateu Orfila i Centre de Salut Canal Salat

-Eivissa: Hospital Can Misses

-Formentera: Hospital Formentera

A partir del 1r de juliol, el Servei de Salut i la Fundació BIT posaran a disposició de la població una aplicació per a dispositius mòbils amb la qual es podrà accedir al certificat i descarregar un codi QR amb la informació relacionada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT