A MITJAN ULTIMÀTUM

508

Avui, 27 d’octubre, ha transcorregut la meitat dels 10 dies de termini que Unió Mollera Pollencina (UMP) va donar al soci de govern, Junts Avançam, a l’ajuntament de Pollença, perquè cercàs nous suports que garantissin una governabilitat més fàcil. A l’escrit, apuntaven des d’UMP que si Junts Avançam no aconseguia els suports, se sentiria desvinculat del pacte signat ara fa un any i mig, i que ha permès un govern, en minoria.

Aquests dies són moltes les reunions dels diversos grups polítics, tant amb les respectives juntes o assemblees, com amb altres formacions. I si són moltes les reunions, moltes més són les especulacions, notícies mig veritat, notícies mig mentida, comentaris, especulacions, pressions…

A PUNT INFORMATIU POLLENÇA, hem parlat amb tots els interlocutors i seguidament vos trametem el que ens han dit; també tenim en marxa una enquesta per donar veu als ciutadans, perquè opinin sobre allò que creuen que succeirà en un futur proper (podeu veure els resultats de l’enquesta i opinar)).

El regidor d’UMP, Andrés Nevado, després del comunicat que féu el seu partit el passat dissabte 22 d’octubre, ha declarat que aquests dies hi ha hagut contactes amb diversos partits, tant amb Junts com amb la resta de partits que estan a l’oposició. Nevado reclama estabilitat per poder governar i dur endavant els compromisos adquirits en el pacte i d’altres del dia a dia. Manifesta que hi ha molts temes que s’han posat en marxa o que s’estan fent, però també n’hi ha molts que encara no s’ha fet res com la reforma de la plaça Xaloc, la de la plaça Miquel Capllonch, la reforma del carrer Formentor, el nou pavelló esportiu, noves zones d’aparcament… i altres que estan aturats com la reforma de la primera línia. A més a més, afegeix, són projectes que no surten i són tasques de les àrees de Junts. Igualment afegeix que no vol que el que resta de legislatura sigui com el que ja ha transcorregut. Per això, calen més suports al govern municipal. Respecte al punt del comunicat en què UMP descartava un govern amb Alternativa, Nevado diu que aquests temps han rebut crítiques constants, tant ell com els altres regidors del govern, fins i tot amb insults i faltant als respecte, i d’aquí el que opinen d’aquest tema. Finalment, recorda que vol que la situació de governabilitat s’arregli i que hi hagi estabilitat per poder fer feina, mentre que desmenteix el rumor que ja hi ha un acord de moció de censura, “això és totalment fals”, diu Andrés Nevado.

PUBLICITAT

El batle de Pollença, Miquel Àngel March de Junts Avançam, ha declarat que en un primer moment ja es va veure sorprès pel comunicat d’UMP, i que fins i tot el tengués primer la premsa que ell mateix. Pel que fa a la governabilitat municipal afirma que és ben vera que és un govern en minoria, des del primer moment, i que això ha suposat haver de parlar i negociar molt amb la resta de forces polítiques durant la legislatura. Pel que fa al compliment del pacte signat amb UMP manifesta que s’ha complit i s’està complint, i que li agradaria saber el què no s’ha fet fins ara que estigui signat en el pacte. March comenta que amb 1 any i 4 mesos s’ha fet molta feina, i més veient com es trobaren determinades àrees com la d’Urbanisme sense arquitectes, i que Junts ha complit i està complint. Comenta, referent a ampliar el pacte de govern per tenir més estabilitat, que és un tema obert i que mai s’ha descartat. Reconeix, finalment, que hi ha hagut reunions amb diverses forces polítiques per reconduir la situació, però que fins ara, encara, no està.

Proposta per les Illes (El Pi) de Pollença es va reunir el passat dilluns 24 d’octubre per debatre la situació de governabilitat i la proposta de participació que els va fer Junts Avançam. En comunicat fet públic manifestaren la seva negativa a prendre-hi part, ja que El Pi no hi havia intervingut per res i que ara se’ls demanava que hi entressin per apaivagar les diferències. El Pi comunicà que era Alternativa qui s’havia de banyar amb la governabilitat a Pollença, ja que havien donat suport a la investidura, i que, tal volta, fins i tot El Pi els podria donar suport extern com ells havien fet fins al moment. Finalment, El Pi manifestava que no hi havia hagut cap contacte amb cap partit per participar en una moció de censura.

El regidor del Partit Popular (PP), David Alonso, va manifestar estar a l’expectativa de la situació, ja que ni els del govern actual, Junts i UMP, han parlat amb el PP per saber de la situació de governabilitat; ni cap dels altres partits de l’oposició els ha plantejat, per ara, cap proposta de moció. El regidor Alonso digué que la junta local s’havia de reunir aquell mateix dia i parlar del tema; però que la iniciativa ni en un cas ni en l’altre era seva. Respecte a l’ultimàtum d’UMP a Junts, Alonso diu que era una cosa que es veia venir, amb l’aturada de temes i amb els atacs constants d’Alternativa a la qual qualifica com egoista perquè no es vol banyar amb la governabilitat del consistori, però si determinar-la des de fora sense assumir cap responsabilitat i criticar tota la resta de partits tant del govern com de l’oposició. Per acabar, Alonso diu que no hi veu gaires solucions i que el PP estarà a l’expectativa, però que també està obert a negociar per trobar una solució a la governabilitat de Pollença.

El líder de Tots per Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, manifesta que la situació de governabilitat a l’Ajuntament, entre Junts i UMP, ha tengut molt a desitjar i que hi ha multitud de temes paralitzats i sense resoldre que afecten als ciutadans i a les empreses. La situació d’UMP no ha sorprès, afegeix, i que hagi donat un ultimàtum per canviar la situació tampoc. Cifre recorda que el batle March no s’ha dirigit a Tots en cap moment per parlar de la governabilitat, ni ara ni durant aquest any i mig. Cifre Ochogavía diu que, vista la situació, Tots està més que legitimat, per ser la força més votada al municipi, a intentar fer una nova majoria que dugui estabilitat i solucions a l’ajuntament de Pollença, però que fins que passi el termini de l’ultimàtum, caldrà esperar i que les afirmacions d’Alternativa i d’altres en el sentit que ja està feta la moció són pura especulació.

Des d’Alternativa per Pollença, la regidora Marina Llobera ha manifestat que ja fa dies que han analitzat la situació i així ho han anat comunicant a través dels mitjans. Llobera afirma que veuen ben clar que hi ha un acord entre UMP, Tots, PP i El Pi per presentar una moció de censura i que ara el que fan és el paripé per intentar justificar-la i, en el cas d’UMP, de donar la culpa als altres partits llevant-se les responsabilitats. Un exemple clar és que al ple de dia 27 d’octubre PP, Tots i PI han consensuat una al·legació que frenarà les obres de reforma de la primera línia del Moll, quan El PI fa uns dies hi estava a favor. Així es demostra una vegada més que són aquests partits qui han estat obstaculitzant molt projectes i UMP s’ho ha cregut.

Una altra manera que han emprat és no voler negociar a les reunions per consensuar punts i llavors als plenaris s’hi oposen. Per tot això aquestes dretes han posat sempre entrebancs, però ara volen que siguin uns altres qui semblin els culpables.

Respecte la possibilitat que Alternativa pogués entrar en un govern municipal afirma que ells no signaran una moció per dur al govern la dreta, però com ja afirmaren en campanya, i és un compromís electoral, tampoc entraran a governar amb partits de la dreta.

Llobera declara que referent a les acusacions de crispació de la vida municipal que s’han fet a Alternativa, va dir que ells sempre criticaran el que pensen que és criticable, agradi a qui agradi. I que referent a la carta d’UMP diu que menteixen al culpar-los d’obstacularitzar molts projectes, això és el que els han fet creure els de Tots, que són en el cas de la primera línia els culpables de la situació actual i no cap altre partit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT