A LES FOSQUES

615

Vaig anar a la sessió plenària del passat mes de novembre, únicament i exclusiva per fer una foto (quatre dels sis regidors de Tots per Pollença eren absents per motius personals; llegiu “de viatge”, “de vacances”… el que vulgueu, però la qüestió és que no eren allà on havien de ser per cobrar el que cobren).
És clar que, ja que havia pujat fins a Monti-Sion, vaig quedar a escoltar una estona. Ai, deumeuet, quines barbaritats! Que n’hi ha que no tenen vergonya, ja ho sabem! Però n’hi ha d’altres que sembla que no tenen neurones polítiques!
Res, a la sortida, vaig resumir l’experiència en un post al Facebook que deia així: “Me’n vaig a dormir amb l’endarrer de saber què val un i-phone. Ara bé, ha quedat clar que hi ha regidors que no volen renunciar a l’aparell ni deixar de cobrar la part proporcional de les pagues extra a les quals l’oposició els va fer renunciar per destinar els doblers a finalitats socials (cosa que aleshores, quan governaven, no feren; toma, ya!)
Rialles a banda, crec que un home que, essent batle, va “perdonar” una plusvàlua de 18.000 euros amb un informe en contra de l’interventor, hauria de tenir un mínim de decència quan els que ara governen assumeixen el pagament de 25.000 euros per garantir el subministrament elèctric de l’escoleta municipal de La Gola.”
Si avui reprenc aquell fil, és perquè hi ha qui ens vol a les fosques i en comptes de callar, després del paperot que va fer al Ple, va i fa un comunicat que han compartit al blog del partit que, en teoria, representa, basant-se en mentides.
Resulta que el nou equip de govern va aprovar una extrajudicial de vint-i-cinc mil i busques d’euros, corresponent al subministrament elèctric de l’escoleta de La Gola des del curs 2011/12, perquè, si bé el pagament de l’electricitat ha d’anar a compte de l’empresa adjudicatària, varen esbrinar que hi havia hagut un error municipal (mu-ni-ci-pal, sabeu què vol dir?) als comptadors [jo vaig entendre que no s’havia canviat el nom del titular]. Aleshores, per evitar que tallin el subministrament a l’escoleta de La Gola, l’Ajuntament paga la factura assumint la part de culpa que li correspon, fa el canvi de titularitat i, a partir d’ara, l’empresa que explota el centre d’educació infantil començarà a pagar les factures del llum.
Qui era el responsable d’Educació el 2011? Tan se val! Entre 2012 i 2015, si no ho va ser ell, va ser algú del seu partit qui va tenir responsabilitats en Educació i, en quatre anys, no se n’adonaren de res, de res absolutament: ni si pagaven, ni qui era el titular, ni si hi havia comptador, ni… El pitjor de tot plegat no és ni el passat ni el present, sinó que, per aquest cap de formació, “si en un futur, s’ha de tancar l’escoleta de La Gola, es tanca i no passa res”, així ho va dir, així ho vaig sentir jo i altres persones que érem a la Sala de Plens i així ho degué emetre Ràdio Pollença. Tot plegat va ser patètic, tan patètic que no vull reblar més el clau, perquè encara vàrem haver de sentir comentaris d’aquells que et fan posar molt vermella.
Sigui com sigui, ara ja sé que val un i-phone, però tenc un endarrer majúscul: quina informació tan “delicada” hi amaguen aquests “barruts” que no es poden desferrar d’uns cel•lulars i tauletes que són més teus, que seus?

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT