EL DIM A POLLENÇA CONSOLIDA CARTELL AMB ALGUNES NOVETATS POTENTS

362

El Dia Internacional de la Música (DIM) que Pollença celebra el 21 de juny, des de fa dos anys, consolida cartell amb algunes novetats potents en aquest any marcat per la crisi de la covid-19. En aquest sentit, el representant de l’Associació de Músics de Pollença (AMP), Pol Font, comenta que “des de l’Ajuntament, ens animaren a organitzar l’edició d’enguany i, amb poc temps, ho hem organitzat tot”. En aquest sentit, “els contactes que hem fet aquests dos anys anteriors, ens han anat molt bé. De fet, gairebé tots els grups repeteixen, excepte tres o quatre que són nous”, senyala Font.

Grups nous

D’entre el cartell del DIM 2020, Pol Font apunta a “Hombre Lobo Internacional” com el més destacat de les noves incorporacions musicals d’aquest esdeveniment. Segons Font, es tracta “d’un músic transgressor, una mica passat de voltes. Som conscients que no agradarà a tothom, però mola”.

Més enllà de “Hombre Lobo Internacional”, l’altra gran novetat de 2020 és “Forro do Pulpo”, un grup que fa bossa nova d’alt nivell. “Aquest sí que agradarà a tothom que s’apropi a la plaça dels Seglars, l’horabaixa del diumenge 21 de juny”, afirma Font.

L’anunci amb què s’anuncia el Dia Internacional de la Música a Pollença. Des d’aquí, gràcies per comptar amb PUNT iNFORMATIU.

Bons coneguts

Llavors també fan molt bona música els “Disaster Duo”, la “Big Yuyu Trio”, que ja han actuat en altres ocasions a Pollença, i “One Man Rocks”, “un al·lot tot sol, que és una passada, fa versions dels clàssics del rock i, amb el pedal loop, va enregistrant els sons en directe per després treure’ls i posar-los sobre la marxa. Val molt la pena”, comenta Pol Font.

PUBLICITAT

Per altra banda, des de l’AMP, apunten al rockabilly fresc dels “Flame & The Flames”, els Manteca latin o el jazz de Pep Garau Trio “que finalment seran cinc amb qui és un dels millors trompetistes de jazz, Pep Garau”, detalla Font. A l’hora que fa especial esment el reggae dels Jaume Mas Duo o al blues del Victor Uris Trio, ben coneguts tant un com l’altre a Pollença.

Més enllà d’aquests no hi faltarà el el jazz irlandès dels “Sinead & Friends”; el pop rock de Poly Duo; la rumba de “El zurdo”; el funk de “Saxofobia Trio”, la world music de “Nonó & Friends”, el folk de “Julie & Pep Toni”, el flamenc de “De Chamba Na”, la bossa nova de “Va com tudo”, el pop de Nil Torres i José Mestizo o el jazz bossa nova dels “Spring Jam”. I tot plegat en un 2020 la temporada estiuenca del qual es presenta complicada després d’una primavera confinada en què la música, que ha arribat a través de les noves tecnologies, ha fet molta companyia i ha ajudat a passar el temps tancats dins casa. En aquest sentit, el delegat de Cultura de l’ajuntament de Pollença, Pep Marquet, va explicar que organitzar concerts, com aquests del Dia Internacional de la Música i el cicle de concerts setmanals que es faran durant l’estiu, és una manera d’agrair la feina que han fet i que fan els músics. A més a més, Marquet té molt en compte que les circumstàncies derivades de la crisi sanitària afecten les actuacions dels músics que, aquest estiu i en una temporada turística incerta, tendran menys feina. Per això, des de Cultura, s’aposta per fer concerts, contractant els grups musicals i, de passada, creant ambient als carrers i places del municipi.

Mesures de seguretat

El Dia Internacional de la Música coincideix aquest 2020 amb el final de l’estat d’alarma i el pas a l’anomenada “nova normalitat”, un moment en què cal seguir unes mesures de seguretat per evitar possibles contagis de covid-19.

Els concerts del DIM 2020 es faran a diferents indrets del municipi, tant a Pollença com al Moll, on aquests anys passats no se’n feien. Moltes d’aquestes actuacions coincidiran en el temps, però en escenaris diferents. Tanmateix, però, cal preveure que s’hauran de prendre mesures per garantir les distàncies de seguretat. En aquest sentit, “els músics estaran separats entre ells i posarem línies al terra, perquè el públic no s’hi apropi gaire. Per això, nosaltres apel·lam a la responsabilitat de la gent que ha de respectar les distàncies de seguretat”, senyala Pol Font. De fet, cal conscienciar-se de la situació. Per això, “tant els músics com els organitzadors, i la Policia Local, haurem d’estar vigilants per garantir distàncies”, afirma Font.

Programa DIM 2020

El programa del DIM 2020 es reparteix entre Pollença i el Moll, així com també entre el matí i el capvespre.

Cronològicament anirà així:

Entre les 11’30 i les 13’30 hores, a les places Major i Seglars de Pollença, actuaran “El Zurdo”, “Disaster Duo” i “Forro do Pulpo”.

Entre les 12 i les 13 hores, davant la Cafeteria 1550 de Pollença, actuarà “Nil Torres & José Mestizo”.

Entre les 19 i les 22 hores, al passeig Anglada Camarasa del Port de Pollença, hi haurà l’actuació de Jaume Mas, “Va com tudo” i “Pep Toni & Julie”.

Entre les 19 i les 23 hores, a la plaça Major de Pollença, actuaran “Manteca Latin Project”, “Saxofobia”, “Pep Garau Trio” i “One Man Rocks”.

Entre les 19’30 i les 22 hores, a la plaça dels Seglars de Pollença, actuarà “De Chamba Na” i “Victor Uris Trio”.

Entre les 20 i les 23 hores, davant la Birreria de Pollença, serà el torn de “Hombre Lobo Internacional” i “Poly”.

Entre les 20 i les 22 hores, a la plaça de l’Almoina de Pollença, tocarà “Sinead & Family” i “Nonó Duo”.

Entre les 20’30 i les 21’30 hores, davant la Cafeteria 1550 de Pollença serà el torn de “Flame & The Flames”.

Entre les 21 i les 22’30 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port, hi haurà “Big Yuyu Trio”.

I entre les 21 i les 22 hores, a la plaça del Monument de Pollença, actuaran “Spring Jam”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT