815 ALUMNES DE SECUNDÀRIA COMENCEN EL CURS 2021/22

121

Fins a 815 alumnes d’Educació Secundària i de Batxillera comencen el curs 2021/22 com també ho fan els 1.298 alumnes de segon cicle d’Educació Infantil i Educació Primària

Per tant, 2.113 alumnes tornen omplir les aules d’escoles i instituts després de les vacances d’estiu. A aquests més de dos mil alumnes, s’han d’afegir els de primer cicle d’Educació Infantil i els de cicles formatius, la matriculació dels quals encara continua.

A tots els centres de secundària, com també els d’infantil i primària, l’inici del curs torna estar marcat per la pandèmia del coronavirus i les conseqüents restriccions. I, si bé es mantenen les entrades esglaonades, la distància de seguretat i la mascareta obligatòria, entre altres mesures de contenció, la «normalitat» retorna a les aules de secundària, això sí, amb algun «emperò».

IES Guillem Cifre de Colonya

A l’Institut d’Educació Secundària, 525 alumnes d’ESO i Batxillerat començaran el curs 2021/22 entre avui 10 de setembre i el dimarts 14. A aquesta alumnes, s’hi afegiran els estudiants de cicles formatius que, ara per ara, encara estan en procés de matriculació.

PUBLICITAT

Tots els professors, una setantena, són a lloc des de fa dies.

Els alumnes que el curs passat se separaren en compliment del protocol covid vigent aleshores, es tornen reagrupar aquest curs en què també es recuperen les activitats extraesolars. Emperò, «no sabem què passarà amb els viatges d’estudis», apunta el director de l’IES Guillem Cifre de Colonya, Bartomeu Vilanova.

Per altra banda, «també recuperam dos laboratoris i, per tant, les pràctiques, així com també es torna permetre l’entrada de pares al centre, això sí, amb cita prèvia», conclou Vilanova.

IES Clara Hammerl

A l’IES Clara Hammer, 208 alumnes d’ESO han començat el curs 2021/22, avui divendres 10 de setembre. Els 29 professors d’aquell centre educatiu, fa dies que s’han incorporat a files.

A nivell educatiu, «les noves instruccions permeten que els alumnes es puguin desplaçar a les diferents aules i tallers com ara el laboratori de filologia, l’aula especifica de música, tecnologia, informatica… També permet que el temps de l’esplai puguin compartir el mateix lloc amb mascareta i guardant distàncies, lliurament podran anar per tot, però delimitarem dos llocs, perquè els de primer i segon estiguin en un lloc, i els de tercer i quart en un altre, a fi que, si hi hagués un contagi, no s’hagi de tancar tot el centre. Sembla que tornam a la normalitat, però això no s’ha acabat. Veurem què passa», així ho explica el cap d’estudis de l’IES Clara Hammerl, Mateu Vila.

Durant aquest estiu, s’han duit a terme algunes tasques de manteniment de la infraestructura com ara pintar una porxada, però res més destacables.

CC Monti-Sion

Al CC Monti-Sion, hi ha 82 alumnes d’ESO que comencen el curs, avui divendres 10 de setembre. A banda d’aplicar el protocol covid-19 vigent, recuperen espais com el laboratori de llengues i de matemàtiques i, en la mesura del possible, els tallers que el curs passat hagueren d’aparcar en compliment de les normes per frenar el coronavirus.

Com a altres centres educatius de secundària, es reagrupen els grups que l’any passat s’hagueren de separar i també mantenen les entrades i sortides esglaonades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT