6 ALTES I UN NOU POSITIU PER COVID-19

678

Els resultats de les proves PCR realitzades al PAC de Pollença donen un nou positiu per Covid-19 al municipi. Avui també s’han donat 6 altes, el que deixa un balanç de 25 positius actius.

Més del doble de casos actius de Covid-19 que durant el confinament i la meitat d’ingressos a les UCI

És cert que les Illes estem vivint una segona onada de contagis pel nou coronavirus, i els 525 positius en un sol dia així ahir dimecres així ho demostren. Però, tot i que el nombre de nous contagis estan batent rècords la situació actual encara és diferent de la viscuda els dies més durs del confinament.

Actualment el nombre de casos de Covid-19 actius a les illes superen els 2.500, mentre que durant el confinament els casos actius només arribaren a 915. Això és degut a les tasques de rastreig que detecten gran quantitat de contagiats assimptomàtics entre els contactes d’altres positius. A més també es fa un gran nombre de proves PCR a persones amb símptomes lleus. En canvi durant el confinament només es feien proves als contagiats que havien de ser hospitalitzats.

D’altra banda els criteris d’hospitalització respecte dels mesos de l’estat d’alarma també ha canviat. Si és així, com podem comparar objectivament les dades actuals amb les dels mesos més durs. Pot ser, l’únic indicador que ens permet fer aquesta tasca són els ingressos a les Unitats de Cures Intensives. El dia 1 d’agost hi havia 6 persones ingressades a les UCI a causa de la Covid-19, mentre que avui ja superen els 40, una xifra que creix dia a dia. De fet el dimecres es produïren 11 ingressos nous en només un dia. Però, tot i que alarmants per l’augment, encara estan lluny dels 170 ingressats a les unitats de cures intensives que va haver-hi el 6 d’abril, quan va arribar a haver-hi 115 malalts ingressats simultaniament.

PUBLICITAT

El Govern autoritza els primers assajos en humans de l’estat espanyol

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat avui en roda de premsa que s’ha autoritzat un assaig clínic al qual hi participaran 170 voluntaris d’una vacuna desenvolupada per l’empresa Janssen, la divisió farmacèutica de Johnson & Johnson. Aquest assaig de Fase dos durarà mesos, i després es passarà a la Fase 3 quan es provarà en milers de persones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT