MALESTAR ENTRE ELS VEÏNS DEL PASSEIG VORA MAR PER LA INSTALACIÓ DE 150 FANALS

89

“Això és un desastre, per cada fanal que hi havia, n’estan instal·lant tres, més alts i d’aspecte modern. Canviaran per sempre la fesomia d’un Passeig conegut a tot el món”. Aquesta és una de les queixes que ha manifestat avui de matí un grup veïns del passeig Vora Mar i del passeig Colon del Port de Pollença. El regidor delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, havia convocat una reunió amb alguns veïns que la setmana passada manifestaren el seu malestar per les obres que s’executen a tot al passeig. Finalment, a la reunió, s’hi han presentat una quarantena de veïns que han signat un escrit en el qual es queixen d’unes obres que, diuen, espenyaran irremeiablement un passeig patrimoni de tots els pollencins.

S’INSTAL·LARAN 150 FANALS DE QUATRE METRES D’ALTURA

Aquestes obres les executa l’ajuntament de Pollença dins el marc del Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca i consisteixen, entre d’altres, en la renovació de l’enllumenat públic i la instal·lació elèctrica del Passeig. En total s’instal·laran 150 nous fanals, triplicant en nombre els antics, que seran eliminats. Aquests fanals tindran una alçada de quatre metres i una estètica moderna que, segons els veïns assistents a la reunió, trencaran amb el caràcter històric del passeig. A més, no comprenen que en un lloc on moltes de les cases estan catalogades com a bé patrimonial, hi poden instal·lar just al davant fanals d’aquesta envergadura i estètica. “Nosaltres no podem tocar res de les façanes de les nostres cases, i ara ens volen col·locar això just al davant”.

UNA SÍQUIA QUE TALLA LES ARRELS DE PINS ANTICS

De moment, s’ha obert una síquia de devers mig metre d’amplària a tot el passeig Colon, entre la Base militar i la casa de can Franc, a la part del Passeig aferrada als habitatges. Els primers metres de la síquia ja han estat tapats i s’han instal·lat les bases dels primers fanals a la part més propera a la Base militar. Però els veïns no només s’han queixat del gran nombre fanals, sinó que han mostrat com aquesta síquia ha tallat les arrels dels grans pins de la primera línia, posant així en perill la seva estabilitat. De fet diferents temporals ja han anat tombant molts d’aquests pins d’un passeig que, a l’estranger, és conegut com “Pinewalk”. Un dels veïns ha atribuït la caiguda d’un d’aquests pins, fa pocs dies, a davant l’hotel Illa d’Or, als efectes d’aquesta síquia.

PUBLICITAT

ELS VEINS HAN PRESENTAT UN MANIFEST

A l’escrit que han presentat al regidor, els veïns manifesten el malestar per no haver estat informats degudament de les obres. Tot i que el projecte ha estat en exposició pública a l’Ajuntament, no s’ha publicat a cap altre mitjà. També demanen que se suspenguin temporalment les obres i que es redueixi el nombre de fanals instal·lats.

Per la seva banda, el regidor Andrés Nevado ha dit que traslladarà les queixes al batle de Pollença i a la resta de responsables. Alhora que els ha traslladat que totes les reclamacions seran escoltades i debatudes. Mentre els veïns seguiran recollint signatures per fer-se sentir amb més força.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT