2 NOUS CASOS I 3 ALTES PER COVID-19

1000

Des del PAC de Pollença informen que segons els resultats de les PCR que han arribat avui, hi ha 3 casos més de contagiats per Sars CoV2 al municipi. D’altre banda s’han donat 3 altes, el que deixa un balanç a dia d’avui, 25 d’agost del 2020, de 23 casos actius de Covid-19.

Pollença es queda amb un rastrejador

Entre un i dos centenars de pollencins estan aïllats bé perquè presenten símptomes compatibles amb la covid-19, bé perquè han estat diagnosticats amb aquesta malaltia o bé estan a l’espera de saber els resultats de les proves PCR.

Aquesta situació es dona en un moment en què s’ha canviat el protocol per seguir els casos de coronavirus. Amb aquest canvi, el PAC de Pollença ha passat de tenir dos rastrejadors o només tenir-ne un. Aquest fet s’explica, perquè s’han centralitzat les feines a Palma. A més ha baixat la mitjana de PCR que es fan diariament al PAC, que a passat de més de 60 a finals de la setmana passada a devers 40.

De fet, ara mateix, al Centre de Salut de Pollença, s’agafen les mostres per fer les proves PCR i es fa un estudi preliminar, mentre que a Palma és fan els estudis dels contactes i els seguiments.

PUBLICITAT

Què hem de fer si creiem que podem tenir coronavirus?

Febre, tossina seca, mal de coll, cansament i dificultat per respirar, dolors gastrointestinals i pèrdua del gust i de l’olfacte són, probablement, els símptomes amb què es manifesta una infecció per coronavirus. Davant qualsevol d’aquests símptomes, per tant, és molt important reaccionar i no posar en perill les persones que tenim al voltant.

Siguin aquests o siguin altres símptomes que ens preocupen, cal ser diligents i consultar-ho amb el metge, perquè siguin els serveis sanitaris qui analitzin si es tracta o no de coronavirus.

Encara que els símptomes siguin febles, és importantíssim consultar amb el metge, ja que hi ha persones que pateixen una covid-19 lleugera, sense deixar de banda els asimptomàtics. Saber qui té la malaltia, és importantíssim per evitar nous contagis.

En qualsevol circumstància, primer de tot s’ha de telefonar al Centre de Salut i parlar amb el metge. En cap cas, s’ha d’anar al PAC, on hi ha persones vulnerables de ser contagiades.

Una vegada es té el diagnòstic, cal complir amb l’aïllament i no tornar a la vida quotidiana fins rebre l’alta.

Per altra banda, també és important avisar les persones amb qui s’ha tingut contacte durant els darrers dies. Això és haver estat durant més d’un quart d’hora o més, sense protecció i a una distància inferior a dos mestres, molt especialment durant les 48 hores prèvies a aparèixer els símptomes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT