18 CASOS ACTIUS CORONAVIRUS AL MUNICIPI

649

La coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, informa que, durant el dia d’ahir, es varen diagnosticar tres nous contagis de coronavirus i es donaran quatre altes. Per tant, ara mateix, el nombre de casos actius per infecció de SARS-CoV-2 afecta a 18 persones, entre les quals no es compten els casos de la residència Sèniors del Port de Pollença.

Quarta fase de l’estudi de prevalença de la covid-19

Fins a 4.934 persones de les illes Balears, estan citades a participar en la quarta fase de l’estudi de prevalença de la covid-19. Amb aquesta nova fase, es pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos contra el SARS-CoV-2.

D’aquestes 4.934 persones: 2.497 són a Mallorca; 973, a Menorca; 1.014, a Eivissa i 450, a Formentera. A la mostra poblacional hi ha persones de tots els grups d’edat i localitzacions geogràfiques.

L’estudi contempla prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili. Això li dona més representativitat i, a més, pot permetre diferenciar entre les infeccions noves que tenen lloc per transmissió comunitària i les que es puguin produir dins les llars.

PUBLICITAT

Amb aquesta nova fase de l’estudi es pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos contra el SARS-CoV-2. Aquest fet és conegut amb el concepte de seroprevalença. L’estudi també pretén valorar com ha evolucionat la immunitat en aquelles persones que havien estat positives.

L’Insitut de Salut Carles II duu a terme aquest estudi epidemiològic d’abast estatal de la infecció pel SARS-CoV-2. A les Illes Balears hi han participat 2.443 persones, el que suposa una participació del 43 per cent. Així mateix, hi ha citades 378 persones més per fer-se la prova.

Cal destacar que durant aquesta fase de l’estudi, 2.150 persones varen ser descartades, perquè no va ser possible localitzar-les, i 134 persones no es varen presentar el dia de la cita a fer-se la prova. 249 persones més estan encara pendents de confirmar la seva participació a la quarta fase.

A mitjans de juny, la tercera fase de l’estudi de seroprevalença va mostrar que les Illes Balears eren la comunitat on menys s’havia propagat la covid-19, amb un 1,4 per cent de la població balear que havia desenvolupat anticossos contra el coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT