13 CASOS ACTIUS PER CORONAVIRUS

673

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que, durant el cap de setmana, es varen diagnosticar tres nous positius de coronavirus i es donaren 7 altes. Per tant, hi ha 13 casos actius al municipi de Pollença.

PCR gratuïtes

El Govern de les illes Balears prepara un dispositiu especial per garantir la seguretat durant aquest pont de la Constitució. Per això, els residents de les Illes Balears que tornin a casa aquests dies es puguin fer una PCR gratuïta en arribar.

Moderna, la primera vacuna en comercialitzar-se

Moderna ha anunciat que demanarà aquest dilluns l’autorització condicional per comercialitzar la seva vacuna contra la covid-19 a l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) i a l’agència reguladora de medicaments dels Estats Units, l’FDA. Per tant, serà la primera farmacèutica a demanar el permís provisional a la Unió Europea per a una vacuna contra la covid-19. El regulador europeu va començar a estudiar els resultats dels assajos de laboratori de la vacuna de Moderna el 16 de novembre. Des de l’EMA calculen que “com a molt d’hora” podrien donar la seva opinió a finals d’aquest any. Pfizer i BioNTech planegen demanar aviat l’autorització provisional, després de fer aquest pas als Estats Units i el Regne Unit.Moderna també ha anunciat aquest dilluns que els últims resultats preliminars obtinguts en la fase 3 dels assajos indiquen que la vacuna té una efectivitat del 94,1%. Fa un parell de setmanes la farmacèutica va comunicar que la vacuna tenia una eficàcia del 94,5%, segons els primers resultats analitzats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT